Палестинските екстремисти от ивицата Газа възобновиха ракетния обстрел по южната

...
Палестинските екстремисти от ивицата Газа възобновиха ракетния обстрел по южната
Коментари Харесай

След 12-часово прекъсване: Газа възобнови ударите в Израел

П алестинските екстремисти от линията Газа възобновиха ракетния обстрел по южната част на Израел след 12-часово спиране , съобщи ДПА.

Последвали са няколко сигнала за паника за заплаха от ракети, разгласи израелската войска в канала " Телеграм " през днешния ден. Израелските избавителни служби споделиха, че за момента не са получени информации за жертви.

Миналата седмица израелската войска разгласи, че над 9500 ракети и минометни снаряда са били изстреляни по посока на израелската територия от началото на войната с радикалното палестинско придвижване " Хамас " в линията Газа на 7 октомври. При нападенията са употребявани и десетки дронове.

Като цяло линията Газа е подложена на непрестанни бомбардировки от страна на Израел, откогато " Хамас " извърши изненадващата си офанзива на 7 октомври, предизвикала гибелта на над 1200 жители на израелска територия. Израелските сухопътни сили навлязоха надълбоко в анклава и съответно в град Газа.

ДПА отбелязва, че обстрелът по Израел е намалял доста от началото на израелската сухопътна интервенция в крайбрежната линия. Израелската войска не прецизира дали в сметките за изстреляните ракети и снаряди са включени тези от териториите на Ливан, Йемен и Сирия.

Според информации от израелските медии общо 4000 ракети са били изстреляни против Израел по време на траялата 50 дни война в линията Газа през 2014 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР