Палестински радикали от Ивицата Газа са изстреляли 55 ракети за

...
Палестински радикали от Ивицата Газа са изстреляли 55 ракети за
Коментари Харесай

Ракетните удари между Израел и Газа продължават

Палестински радикали от Ивицата Газа са изстреляли 55 ракети за няколко часа след среднощ в неделя против градовете в централната и южната част на Израел, в отговор военните на еврейската страна са насочили минимум 100 бомби върху подземни структури и бункери на ХАМАС в централната и северната част на Ивицата Газа, оповестява израелското държавно радио Kan, базирайки се на военни чиновници.

Според радиостанцията не е получена информация за пострадвания вследствие на нощните набези от Ивицата Газа. В неделя сутринта, след съвсем тричасово мъртвило, ракетните офанзиви бяха обновени в регионите на еврейската страна, граничещи с Ивицата Газа, заяви пресслужбата на израелската войска.

В неделя вечерта Израел стартира ракетна офанзива против дома на водача на политическото бюро на палестинското придвижване ХАМАС в Ивицата Газа Яхя Синвар. Според телевизионния канал Al Arabiya постройката е разрушена вследствие на нападението, а дали в нея по това време е бил Синвар, не се оповестява.

В събота израелските военновъздушни сили унищожиха дома на Халил ал Хай, заместник-ръководител на политическото бюро, което управлява Ивицата Газа, като изстреляха няколко ракети по жилищна постройка в региона на Ал Туфа в град Газа. В неделя пресслужбата на израелските отбранителни сили разгласява лист с три дузини имена на видни фигури от радикалните придвижвания ХАМАС и „ Ислямски джихад “, които бяха отстранени от израелските военни през седмицата на настоящата интервенция.

Малко след среднощ в неделя палестинските радикали от Ивицата Газа започнаха нова огромна ракетна офанзива против градове в централната част на Израел, сирени на Противовъздушна отбрана, съгласно пресслужбата на армията, са прозвучали в региона на Тел Авив и предградията му, както и в Беершеба в южната част на страната и селищата, граничещи с Ивицата Газа.

От 10 май насам от Ивицата Газа против Израел, съгласно израелските военни и медиите, са изстреляни към 2,9 хиляди ракети, 90% от тях са били прихванати от системата за противовъздушна защита на Iron Dome, а над 400 са паднали на територията на анклава, без да преминат границата. В отговор израелските военни удариха към 700 военни цели на радикални организации в палестинския анклав. Според последните данни минимум 10 души, в това число две деца, са убити вследствие на взаимни ракетни удари от израелска страна, а от към палестинска страна - 150, в това число 40 деца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР