Палестинската въоръжена групировка Хамас предупреди в неделя, че нито един

...
Палестинската въоръжена групировка Хамас предупреди в неделя, че нито един
Коментари Харесай

Хамас няма да пусне повече заложници, ако Израел не изпълни исканията

Палестинската въоръжена формация " Хамас " предизвести в неделя, че нито един пленник няма да напусне територията жив, в случай че настояванията на групировката не бъдат изпълнени от израелските управляващи.

" Нито фашисткият зложелател и неговото надменно управление, нито неговите поддръжници могат да вземат своите пленници живи без замяна и договаряния и угаждане на настояванията на съпротивата ", сподели Абу Обейда, представител на въоръженото крило представен от Агенция Франс Прес.

Той направи изказването в телевизионно предаване предаване.

Едноседмичното помирение във войната, което се провали на 1 декември, докара до освобождение на 105 заложници, държани от групата, включително 80 израелци, освободени в подмяна на 240 палестински пандизчии.

Израел в събота заяви, че 137 пленници остават на палестинската територия.

Посредникът Катар сподели в неделя, че не престават напъните за обезпечаване на ново помирение и освобождение на повече заложници, но предупреди, че безмилостната израелска бомбардировка " стеснява прозореца "  за сполучлив излаз.

Обейда сподели, че групировката ще продължи да се бие с израелските сили.

" Нямаме различен избор, с изключение на да се борим с този безчовечен окупатор във всеки квартал, улица и алея, сподели той. Холокостът на врага има за цел да пречупи силата на нашата опозиция, само че ние се бием на нашата земя в свещена борба. "

Здравната система на Газа " е на колене и се срутва ", сподели ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус в неделя, до момента в който Израел продължава военната си атака в палестинския анклав.

С повече от 46 000 ранени, над 17 000 докладвани смъртни случая и 1,9 милиона разселени хора, продължаващата война сред Израел и Хамас в линията Газа докара до " сигнали за епидемиологични болести, в това число кървава диария и жълтеница ", сподели Гебрейесус пред страните-членки на СЗО. " Получаваме отчети за високи равнища на сходни на диария болести и респираторни инфекции. Очаква се обстановката единствено да се утежни, до момента в който боевете не престават, " сподели той.

Половината от популацията на Газа гладува, сподели заместник-директорът на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации Карл Скау, представен от Би Би Си.

Въпреки войната пациентите не престават да се нуждаят от рутинни здравни грижи, като над 180 дами раждат всеки ден и към 2000 пациенти се нуждаят от лекуване за рак. Но защото единствено 14 лечебни заведения от първичните 36 действат единствено отчасти. Гебрейесус сподели, че работата на здравните служащи " е невъзможна ".

Според интернационалното право здравните заведения би трябвало да бъдат предпазени по време на спор, но СЗО е удостоверила над 449 офанзиви против здравни заведения в Газа и Западния бряг.

В неделя израелски танкове навлязоха в центъра на Хан Юнис, което " Ройтерс " разказа като нов удар в сърцето на основния град в южната част на линията Газа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР