Палестинец уби двама израелци и рани четирима други при нападение

...
Палестинец уби двама израелци и рани четирима други при нападение
Коментари Харесай

Палестинец уби двама израелци на Западния бряг

Палестинец умъртви двама израелци и рани четирима други при нахлуване с нож в населено място на окупирания Западен бряг във вторник, преди да бъде убит от израелски чиновници по сигурността, оповестиха здравни чиновници и палестинските управляващи, представени от Асошиейтед прес.

Службата за незабавна помощ удостовери, че двама души са били убити в селището Ариел. Четиримата ранени са настанени в болница в тежко положение.

Израелските военни споделиха, че палестинецът е нападнал израелци на входа на индустриалната зона на селището, след което е траял към близката бензиностанция и е намушкал още хора там.

Първоначалните отчети на израелските вести споделиха, че нападателят се е опитвал да избяга от мястото на престъплението и е избягал с кола по прилежащата автомагистрала, блъснал се е в насрещния трафик, след което е избягал от автомобила. При последващата гонитба е бил прострелян смъртоносно. Палестинското министерство на опазването на здравето по-късно удостовери, че има погубен палестинец.

На този стадий няма информация за претекстовете за нападението и никоя въоръжена формация не е поела отговорност за случая.

Израелският министър председател Яир Лапид изпрати съболезнования на фамилиите на починалите при офанзивата и сподели, че Израел " се бори с тероризма непрестанно и с цялостна мощ ".

" Нашите сили за сигурност работят непрекъснато, с цел да защитят израелските жители и да навредят на терористичната инфраструктура на всички места и от самото начало ", сподели той.

Това поредният случай на израелско-палестинско принуждение на Западния бряг и в Източен Йерусалим, при която тази година бяха убити минимум 23 израелци и над 130 палестинци, което прави 2022 година най-смъртоносната от 2006 година насам.

Израел завладя Западния бряг по време на Близкоизточната война от 1967 година, дружно с Източен Йерусалим и Ивицата Газа. Палестинците преглеждат към тези територии като своя бъдеща самостоятелна страна.

Вчера палестинците означиха 18-та годишнина от гибелта на техния лидер, създател на Организацията за избавление на Палестина (ООП) и първи президент на Палестинската автономност Ясер Арафат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР