Пълен крах за сезона на Левски! Сините са аут от

...
Пълен крах за сезона на Левски! Сините са аут от
Коментари Харесай

Хебър изхвърли Левски за Купата на България

Пълен провал за сезона на Левски! " Сините " са навън от шампионата за Купата на България след трагично 1:2 от Хебър в Пазарждик. Лединият душ за столичния гранд пристигна в сетния момент на осминафинала, когато юношата на клуба Атанас Кабов бе прецизен, само че за противника. Преди това Уелтън върна очакванията на гостите за поврат, откакто бразилецът изравни в 90-ата минута, а Ангел Бастунов бе разкрил от дузпа в 67-ата минута.

На стадион " Георги Бенковски " гостите от София бяха неознавамо слаби. Повече от 80 минути тимът на Любослав Пенев ловко контролираше срещата и бе сложил огромния любимец в мача напрегнат. Единствено Уелтън се опитваше да прави разликата за гостите, само че и играта на лявото крило очевидно не спореше, макар че точно той съумя да изварни.

Двубоят стартира със страхотна опция за домакините, откакто още в 5-ата минута Атанас Кабов центрира от ъглов удар, а Георги Николов стреля с глава, само че Пламен Андреев съумя да парира вещо.

Последваха динамични минути, в които Хебър очевидно сподели, че няма желание да се помири с ореола си на новобранец. Тимът на Любо Пенев заложи на нападателен футбол, пробвайки да се настани трайно в половината на столичния гранд.

В същото време гостите от София изпитваха компликации в първата половина от повремето, а отборът на Николай Костов по този начин и не успяваше да заплаши вратата на Матвей Игонен.

В 28-ата минута Кристиан Димитров върна прекомерно рисковано към Пламен Андреев, а Георги Николов съумя да пресече паса, само че последвалото му отиграване не доводе до нищо фундаментално и домакините изпуснаха опцията да поведат. До края на първата част Левски не съумя да заплаши нито един път вратата на Хебър.

Първият прецизен удар на " сините " пристигна в 55-ата минута, когато в характерен пробив Уелтън си проправи път до границата на наказателното поле, само че последвалият му изстрел бе прекомерно слаб.

А основният арбитър Васимир Ел-Хатиб подвигна жълт картон едвам след час игра, когато Асен Митков спъна груба Карлос Охене от " зелените " в средата на терена. Реферът трябваше още един път да се намесва вещо, само че този път в доста по-невралгична ситуция. В 66-ата минута Олексий Збун нахлу в наказателното поле и опида да премине около Петрис, който го спъна за дузпа, каквато бе отсъдена. Зад топката застана Ангел Бастуновй, който прати Андреев в неверния ъгъл за 1:0.

Реакцията на Николай Митов бе мигновена - на терена се появиха Марин Петков и Дарлан, а мачът завърши за Роналдо и Асен Митков. В същото време играта на Левски продължи да е безлична, а отборът от " Герена " очевидно агонизираше в нападателен проект. Мачът не спореше даже за Уелтън, който по традиция е най-опасният футболист на " сините ".

Четвърт час преди края Костов извади и капитана Андриан Краев, с цел да пусне надалеч по-офанзивния Илиян Стефанов в опит да обърне развоя. В 80-ата минута Уелтън проби още веднъж, съумя да стигне фронтално пред вратата на Игонен, само че ударът му мина настрана. Въпреки това обстановката очевидно изнерви играчи на домакините, които започнаха да си търсят сметка един на различен, а в основата бе Роберт Мазан.

Последва нова двойна промяна за Левски - Патрик-Габриел Галчев и Асен Чандъров за Цунами и Фадига. Две минути преди края Уелтън се озова очи в очи с вратаря на противника след отличен пас на Марин Петков, само че ударът на

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР