Пълен хаос цари с електронните винетки, а до момента едва

...
Пълен хаос цари с електронните винетки, а до момента едва
Коментари Харесай

Пълен абсурд с винетките: Само 100 от 500-те терминала за е-стикери работят

Пълен безпорядък царува с електронните винетки, а досега едвам към 100 от шумно рекламираните общо 500 машини, с които те могат да се купят, са инсталирани и работят. Въпреки че от 1 януари е-стикерите са наложителни и водачите са задължени да са си ги купили, доставката на машините по обектите щяла да продължи чак до края на януари. Това се разбра от присъединяване на съветника на районния министър Радослав Николов в утринния блок на Нова телевизия.
В понеделник следва в доста огромна част от комерсиалните обекти, да бъде дадена опция за закупуване на каса и възнаграждение на електронна винетка, сподели той.
„ Това сигурно ще облекчи натоварването на самите терминали и ще се понижат проблемите, уточни Николов.
Експертът посочи, че тази опция не е предоставена по-рано поради доста организационни действия, които би трябвало да се осъществят.
Предстои гранично контролно-пропускателните пунктове да бъдат окомплектовани всички с терминали за самообслужване.
„ Практиката в огромна част от страните, където се влиза на вход след граница е да не се закупуват на самите пунктове, а или онлайн през обособените канали – мобилно приложение или уеб уебсайт, или през първия вероятен търговски обект”, твърди Николов.
Той разяснява и множеството сигнали за закупуване на електронна винетка.
„ Когато има основателни възражения и зародили неточности, те ще бъдат прегледани самостоятелно случай по случай и този проблем ще бъде изчистен, само че дано това да не става мотив за генерализиране като цяло на работоспособността на системата и всеки подобен обособен случай не е мотив за това да считаме, че има обща нетрудоспособност на самата система. Към момента има доста огромен брой закупени електронни винетки по безусловно всички канали и доста огромна част от тях са осъществени безусловно правилно, тъй че това е също знак за доверие от страна на всички консуматори във връзка с системата”, сподели Николов.
Заместник-министърът изясни и какви са аргументите за прекъсването на конвертирането на хартиените винетки. По думите му от тук нататък този развой ще бъде спрян, тъй като има общ риск да бъдат непозволено конвертирани повече винетки, което ще сътвори в допълнение компликации.
„ Предоставянето на невалидни данни във връзка с валидността на винетката основава спомагателни рискове”, изясни той.
Освен нашенци и чужденците не могат да си купят стикери на влизане в страната. Само на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” има сложени апарати, само че в четвъртък някои от тях блокираха. Апаратите, които са 7 на брой, се намират на трасето за входящи леки коли. Хората имат потребност от човек, който да им изясни по какъв начин работят машините за винетки. Друг главен проблем е, че може да се заплаща единствено с карта. Ако не успеем да закупим винетка от апаратите, може да го създадем на първата бензиностанция след границата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР