Пълен хаос с глобите към КАТ. Хора се оплакват по

...
Пълен хаос с глобите към КАТ. Хора се оплакват по
Коментари Харесай

Нова електронна система дава грешки: Хаос с глобите към КАТ

Пълен безпорядък с санкциите към КАТ. Хора се оплакват по малките екрани и обществени мрежи от хвалената от седмици Министерство на вътрешните работи онлайн система за заплащане на санкции.

Съвсем неотдавна Министерство на вътрешните работи затвори Портала си за онлай услуги с изказванието, че надграждат системата. Тя бе пусната в понеделник с изказванията, че е станала още по-добра, само че незабавно хора започнаха да се оплакват, че от претоварване тя блокира.

Мъж разгласи пред тв камера, че след няколкочасови опити да си заплати санкция, се е отказал и отишъл да го направи в КАТ. " След измененията в Закона за придвижването по пътищата през лятото (които бяхме подготвили година по-рано), и откакто Министерство на вътрешните работи пусна през днешния ден новата версия на е-услугите, към този момент може да ревизирате невръчените си фишове и да ги платите онлайн, без да се разхождате до КАТ ", написа в пост той.

Веднага последваха недоволства от жители, че не могат да влязат в системата, като посочваха и какво им написа на екрана.

" Явно не е доста " издръжливо " това, че откакто си го споделил и сме се юрнали на се ревизираме..и от 30-тина минути ми дава единствено тая неточност... ", написа различен жител.

Има и недоволства, че явно няма връзка сред системата на Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите. " Миналото лято платих санкции към КАТ, оня ден от Национална агенция за приходите ми изпратиха писмо да ида да си платя санкциите, тъй като съм известен и се начислява лихви. Обадих се и им споделих, че съм платил. Те ми споделиха да ида с платежното в КАТ и да попълнят формуляр и ще насочат проблема ", написа пострадал.

Друг пък слага въпроса по какъв начин е продал колата си без отговорности през 2022 година, а в този момент го гонят за фиш от 2020 година

" Системата не сработва, излизат ми два фиша, които желая да платя, МПС е фирмено и без значение какво вкарвам като задължено лице- компанията или шефът, надлежно с ЕИК, или ЕГН поражда неточност и стигаме до такава степен ", оплаква се различен консуматор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР