Пълен абсурд се разиграва във Варна. Вместо да почисти града,

...
Пълен абсурд се разиграва във Варна. Вместо да почисти града,
Коментари Харесай

Пълен фарс: Община Варна глобява с по 300 лв. за протест срещу нея

Пълен парадокс се разиграва във Варна. Вместо да почисти града, общинската администрация раздава санкции за митинг против препълнените контейнери. А и не се свени да измисля официални аргументи за санкцията. Всичко това стана ясно от известие на местния политик Стела Николова (ДБ) в обществените мрежи през днешния ден. Тя популяризира акт против нея, натрапен от зам.-кмета Тодор Иванов.

Предисторията бе на 3 август. 5-6 души стачкуваха тогава пред входа на постройката на община Варна срещу ужасната обстановка със сметосъбирането това лято. Реално бе къс пърформанс, в който хората оставиха на стълбите 2-3 кашона и торби със смет - с ясното желание в края да си ги приберат. При участниците обаче се появиха общински чиновници и служители на реда. Съставиха им актове. Сред тях бе и Николова. Днес излиза наяве, че санкцията й е 300 лева Причината: " Изхвърляне на боклуци от опаковки на неразрешени места ". 

Най-вероятно ще бъдат санкционирани и другите протестиращи, а Николова заяви, че ще последва обжалване. Но фарсът си е фарс - вместо да се оправи с мръсотията, да се засрами, или най-малко да остави хората да си стачкуват, община Варна потегли да ги репресира.

Още по тематиката:

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР