Палатков лагер пред местното ВиК се заканват да опънат жители

...
Палатков лагер пред местното ВиК се заканват да опънат жители
Коментари Харесай

И в град Левски тръгнаха на протест заради лошото качество на водата

Палатков лагер пред локалното ВиК се заканват да обтегнат поданици на град Левски. Причината – калната вода, която тече от чешмите в града.
Павлина Георгиева, една от протестиращите, е безапелационна, че от 6 години от време на време в Левски водата става негодна за консумация. Основният проблем е цялата ВиК мрежа и източникът, от който употребяваме вода, има вяра Павлина. Тя показа и какви са настояванията – интервенция на страната, в случай че се постанова дотация за локалното ВиК, както и да се посочи какъв тъкмо е казусът. Това е геноцид – пускате чисто пране в пералнята, излиза мръсно, възмути се един от протестиращите.
Кметът на града Любка Александрова изясни пред Нова телевизия, че години наред " биела камбаната " за остарялата ВиК мрежа. През интервала 2013 – 2014 година Община Левски създала план за пречиствателна станция, само че през 2015 година страната отказала финансиране на плана.
От ВиК обясниха, че имало замътняване на един от кладенците и признаха, че с цел да се подмени ВиК мрежата – 100 километра, трябват " значително пари ".
Проблем с водата има и в община Своге - вижте какъв в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР