Пъстър килим от лалета и теменуги е част от пролетната

...
Пъстър килим от лалета и теменуги е част от пролетната
Коментари Харесай

Пролетна приказка: Хиляди лалета и теменуги красят центъра на Плевен

Пъстър килим от лалета и теменуги е част от пролетната визия на Плевен, оповестиха от Общината.
 Община Плевен
Пред хубостта на цветните алеи стопират и поданици, и посетители на града, а фотоси на разцъфналите пролетни цветя са реклама за града през стотиците потребителски профили и групи в обществените мрежи.

„ Стремим се всяка година посредством цветята Плевен да има красива и приветлива визия. Така хората имат и повече въодушевление. Всеки път предлагаме нещо друго, съобразено, несъмнено, с нашите климатични условия “, показа Дамянка Владимирова, шеф на общинска компания „ Паркстрой “.
 Община Плевен
Тази пролет в цветните площи на площад „ Възраждане “ и централна градска част са засадени 16 846 луковици лалета и 11 372 корена теменуги.
 Община Плевен
Цветовият асортимент на лалетата се прави авансово, преди пазаруването на луковиците , които се обезпечават по традиция от лицензирани производители. Теменугите са лично произвеждане на „ Паркстрой “.
 Община Плевен
В разсадника на общинската компания могат да се закупят летни цветя и билки . Предлагат се мушкато, сакъзче, кралско мушкато, циганче, тагетес, газания (летен гербер), бегония и други, както лавандула, мента, мащерка, розмарин и т. н. Оранжерията се намира на първата отбивка вляво при изхода за Ловеч.

От „ Паркстрой “ към този момент имат план каква ще бъде цветната визия на града и за идния летен сезон.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР