Палата номер 10 на Пловдивския панаир ще бъде домакин на

...
Палата номер 10 на Пловдивския панаир ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Аниме и гейминг превземат Пловдив

Палата номер 10 на Пловдивския панаир ще бъде хазаин на най-голямото младежко събитие за лятото под тепетата - Аниме и гейминг фестивал 2019 (Anime & Gaming Festival 2019). Проявата ще събере ценители на 22 юни (събота) и ще даде опция на всички искащи да се срещнат от близко с японската поп просвета и с най-новото от света на игрите.

В рамките дневно ще бъде показана наситена стратегия от косплей (Cosplay), к-поп (k-pop), гейминг, работилнички, японски обичайни изкуства, демонстрации, лекции и доста други. Тематични щандове на магазини от цялата страна пък ще предложат на посетителите доста артикули, свързани с аниме и гейминг културата - манга, комикси, фигурки, тениски и така нататък

Специални посетители на събитието ще бъдат косплей дуото MioMayo, които идват чак от Япония и са представители на Страната на изгряващото слънце в World Cosplay Summit за 2018. Благодарение на специфичен панел на сцената ще привлекат вниманието с зрелище с японски мечове. Артистичното дуо ще отдели цялостен час за среща с почитателите и ще бъде жури на специфичния косплей конкурс в границите на събитието, който е с награден фонд от 1000 лв..

В паузите сред обособените събития посетителите ще могат да се включат в някоя от работилничките на място. Очакват ги Pixel art, кири-е, оригами и Gunpla майстори, които ще провокират искащите да развихрят въображението си и да създадат шедьовър.

За почитателите на гейминга ще има три огромни зони, оборудвани с всичко належащо. На финален модел преносими компютри и десктоп конфигурации ще се организират шампионати и провокации по League of Legends, Fortnite, Apex Legends и други с огромни парични и предметни награди. В същата зона ще има и огромен шампионат по Brawl Stars (Showdown) с водещ Slavi " The Clashers ".

Помислено е и за почитателите на класическите и аркадни игри. В специфичната ретро зона всеки ще може да поиграе на Супер Марио, танкове, Mortal Kombat, Street Fighter и даже StarCraft I или Quake 2. Цялото това развлечение е на цена от 5 лв., а децата до 7 години ще влизат гратис с пълновръстен компаньон.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР