Палат на няколко ката с райска градина и аристократични веранди

...
Палат на няколко ката с райска градина и аристократични веранди
Коментари Харесай

Помните ли милионерката леля Гошка? Заела се е със сериозен проект

Палат на няколко ката с райска градина и аристократични веранди стяга в родния Искър фамозната в цяла Европа тото милионерка вуйна Гошка, научи „ България Днес “. Скромната жена, която завоюва през лятото на 2016 година невероятните 67,99 млн. евро от испанската лотария,
е решила да преобрази до неразбираемост бащиния си дом.
Не суетност обаче е претекстът за реновирането на къщата в дребното плевенско градче Искър, споделят близки на Гошка.
По думите им тя упълномощила на своите синове Георги и Веселин по този начин да ремонтират дома, че там да може да живее цялата фамилия и да е уютно за гостите, които да посрещат.

Искърци споделят, че вуйна Гошка била възпитана в морала на патриархалните обичаи и най-важното за нея било фамилията. Макар че отрудената жена, която в продължение на 15 години с пот начелото си изкарва прехраната в Испания, за един ден влезе в листата с най-богатите хора в Европа, тя грам не се е трансформирала.
„ Няма пищност, няма суетност, няма разлика. Единствената смяна е това, че ние знаем, че Гошка е спечелила тези пари “, споделя прочут на дамата, помолил за анонимност.
Искърци удостоверяват думите си и с обстоятелства. Става ясно, че по повеля на майка им Веселин и Георги развиват и благотворителна активност. Десетки хиляди левове до момента са дарени на общината, учебното заведение, болничното заведение и полицията в градчето. Бедни хора, едвам свързващи двата края, също получават помощи от мултимилионерката.

Една от последните начинания, които вуйна Гошка е подхванала, е превръщането на постройката на остарялата детска градина в Искър в обществен дом. Това била отколешно предпочитание на достойната жена поради персоналната й орис.
Малко откакто печели
лотарията, майката на Гошка издъхва от напреднала възраст сама вкъщи.
Гошка не желала и други възрастни хора,
чиито родственици са отпътували зад граница да търсят прехранване, да живеят в самотност. Тя постоянно се прибира със синовете си в Искър, като всякога това се трансформира в празник за градчето.

Всеки, който научел, че вуйна Гошка се е върнала, незабавно тичал да я поздрави и да побъбри с нея за слънчева Испания. Става ясно, че късметлийката оказва помощ на нуждаещи се хора както в Кинтанар дел Рей, където пуска печелившия билет, по този начин и в Мадрид,
където понастоящем живее. Гошка обаче преценявала с здравомислещ взор хората, които я молели за помощ, като не допускала да се злоупотребява с естествената й благотворителност и добрина, настояват искърци.
Говори се, че тя имала и желание някой ден да се завърне в родния дом.
„ Такива доброта и благотворителност рядко се срещат в днешно време. Всички сме доста признателни на Гошка “, благодари Илияна Гложенска от град Искър.
Инфо: plovdiv24


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР