Пакистанските власти затвориха главен път към Исламабад за втори ден

...
Пакистанските власти затвориха главен път към Исламабад за втори ден
Коментари Харесай

Пакистанската столица е блокирана заради протести срещу Франция

Пакистанските управляващи затвориха основен път към Исламабад за втори ден в понеделник, до момента в който крайнодясната религиозна партия организира нови митинги против Франция , оповестява Агенция Франс Прес.

Около хиляда протестиращи се събраха на блокадата на пътя, която им пречеше да влязат в столицата, ден откакто 5000 души се събраха в прилежащия Равалпинди.

Властите преустановиха услугите за мобилни телефони в Исламабад и близките региони от неделята, за да попречат на уредниците на манифестации да координират. Пътуващите се сблъскват с продължителни закъснения по различни направления до града.

През последните седмици в Пакистан има разпръснати митинги , откакто френският президент Еманюел Макрон осъди обезглавяването на преподавател от екстремист в учебно заведение покрай Париж. Учителят сподели карикатури на Мохамед в час за независимост на словото - неразрешени според възбраната на исляма върху изображенията на пророка.

Отговорът на Макрон провокира яд в ислямския свят , като десетки хиляди в Пакистан, прилежащ Иран и други мюсюлмански страни в Южна Азия излязоха по улиците и проведоха антифренски протест.

Пакистан подаде тъжба до Франция поради това, което той назова " систематична ислямофобска акция " в европейската страна .
 В Пакистан не престават митингите против Макрон
В Пакистан не престават митингите против Макрон

Имран Хан се разгласи срещу възхода на ислямофобията в света

Премиерът Имран Хан упрекна френския президент в нахлуване против мюсюлманската религия и прикани ислямските страни да работят дружно, с цел да се опълчват на това, което той назовава възходяща принуда в Европа .

Богохулството е изключително противоречив въпрос в ултраконсервативния Пакистан , където всеки , за който се счита, че е обидил исляма или мюсюлмански фигури, може да бъде изправен пред смъртно наказване .

Правозащитните организации упорстват страната да реформира законодателството си за богохулството, защото постоянно се злоупотребява за споразумяване на персонални вендети .

През 2018 година страната бе парализирана от митинги след оправдателна присъда на християнката Азия Биби, която бе упрекната в пренебрежение към Мохамед .

Хан разгласява по-рано в " Туитър " писмо . Инициативите на Хан са в отговор на изказването на Макрон след .

Макрон провокира неодобрение по-рано, когато разгласи, че ислямът е Турският президент . , а пакистанският министър председател

В края на юни, Имран , че някогашният водач на " Ал Кайда " Осама бин Ладен е " страдалец ".

В края на предходната година и партизани за самоубийствени задачи (джихад ) през 80-те години на предишния век против Съветския съюз в Афганистан.
 Меркел е съгласна с Макрон и Курц - погват ислямистите и пазят границите на Шенген
Меркел е съгласна с Макрон и Курц - погват ислямистите и пазят границите на Шенген

Курц: Тероризмът има идеологическа основа - ислямизмът и политическият ислям
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР