Пакистанската полиция нахлу в резиденцията на бившия министър-председател Имран Хан

...
Пакистанската полиция нахлу в резиденцията на бившия министър-председател Имран Хан
Коментари Харесай

Полицията нахлу в резиденцията на бивш пакистански премиер, 30 души са арестувани

Пакистанската полиция нахлу в резиденцията на някогашния министър-председател Имран Хан в източния град Лахор и арестува 30 души, като употребява сълзотворен газ, откакто някой разкрил огън от покрива на постройката, заяви Асошиейтед прес, предава Българска телеграфна агенция.

Висшият полицейски офицер Сухаил Сухера, който управлява интервенцията в влиятелен квартал на Лахор, съобщи, че полицията се е придвижила, с цел да отстрани блокадата, издигната от партията на Хан " Техрик-е-Инсаф " и неговите непокорни поддръжници. Според него въоръжени с палки последователи на Хан се пробвали да окажат опозиция на полицията, като хвърляли камъни и бензинови бомби. Полицаите обаче траяли напред, до момента в който един човек на покрива на резиденцията на Хан не разкрил огън. Никой не е потърпевш при обстрела.

Според Сукера служителите на реда, разрушили входната врата на резиденцията на Хан, са разкрили маски, бутилки с бензин, стоманени пръти и бухалки, употребявани при нападенията против силите на реда през седмицата. Освен това в обширната резиденция са били издигнати противозаконни постройки, с цел да се подслонят тези, които са взели участие в нападенията против полицията, при които са ранени десетки чиновници.

Свидетели описват, че полицията се е пробвала да разпръсне поддръжниците на Хан, като е изстреляла сълзотворен газ, и ги е преследвала до няколко къщи в влиятелния квартал Заман парк.

Очакваше се Хан да се яви през днешния ден пред съд в Исламабад, откакто през вчерашния ден висшият съд спря действието на заповедта му за арест, давайки му право да пътува до Исламабад и да се изправи пред обвинявания по дело за рушвет, без да бъде арестуван.

Хан се намира в дома си в Лахор от вторник, откакто не се яви на предходно чуване по делото. В продължение на два дни негови поддръжници хвърляха камъни и влизаха в конфликти с полицията с палки, с цел да защитят някогашния министър председател от арест.

По време на пътуването си до Исламабад Хан съобщи във видеопослание, че държавното управление е възнамерявало ареста му макар пътуването му за чуване. Той съобщи, че полицията е нахлула в резиденцията му в Лахор, до момента в който брачната половинка му е била сама в дома. Той осъди дейностите и изиска отговорните да бъдат осъдени съгласно закона.

Хан, който в този момент е в съпротива, беше отхвърлен от поста си с избор на съмнение в Народното събрание през април предходната година. Той е упрекнат в продажба на държавни дарове, до момента в който е бил на поста си, както и в укриване на имущество.

Това е едно от поредицата каузи, с които някогашният състезател на крикет, трансформирал се в ислямистки политик, се сблъска след отстраняването си. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР