Пакистан е свалил е два индийски самолета, навлезли в неговото

...
Пакистан е свалил е два индийски самолета, навлезли в неговото
Коментари Харесай

Пакистан обяви, че е свалил два индийски самолета

Пакистан е свалил е два индийски самолета, навлезли в неговото въздушно пространство, заяви пакистански армейски представител, представен от Ройтерс. Пилотът на единия от изтребителите бил хванат, като също така са нанесени въздушни удари в индийската част на Кашмир.

Съобщението идва ден, откакто самолети на Делхи удариха пакистанска територия за първи път от войната през 1971 година Индийската офанзива имаше за цел екстремистката формация „ Джаиш е Мохамед “, която пое отговорност за атентат против индийска паравоенна част на 14 февруари.

Преди това Индия заяви, че нейни изтребители са прехванали три пакистански самолета, навлезли в индийската част на Кашмир, и са ги принудили да се върнат.

След Европейския съюз и Китай и Съединени американски щати приканиха разполагащите с нуклеарно оръжие Исламабад и Делхи към въздържаност и приканиха и приканиха Исламабад да предприеме дейности против терористичните групировки на своя територия.

„ Апелираме към Индия и Пакистан непременно да избегнат ескалация “, съобщи американският държавен секретар Майк Помпейо, който преди този момент разговарял с външните министри на двете страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР