Пакетът с насоки за кандидатстване по Приоритет 1 Щадящ околната

...
Пакетът с насоки за кандидатстване по Приоритет 1 Щадящ околната
Коментари Харесай

МРРБ публикува нов проект за обществено обсъждане

Пакетът с насоки за кандидатстване по Приоритет 1 „ Щадящ околната среда трансграничен район “ е оповестен за публично разискване на уебстраницата на Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/. Той беше създаден от Управляващия орган на Програма България – Турция 2021-2027, напомнят от пресцентъра на институцията.

Целта на поканата е да се разпознават планови оферти , които биха съдействали за поощряване на енергийната успеваемост, понижаване на излъчванията на парникови газове и за поддръжка на прехода към кръгова, основаваща се на дейно потребление на ресурсите стопанска система.

Допустимите действия включват вложения за понижаване на излъчванията на парникови газове и потреблението на сила през целия витален цикъл на индустрията, което може да стане посредством подмяна на с таро съоръжение с ново , п о-енергийно дейно . Подкрепа ще получават също вложения за енергийна успеваемост на сграден фонд на предприятия, когато в тях се правят индустриални процеси. Сред допустимите действия са също продан на ноу-хау, положителни практики и информация в региона на енергийната успеваемост.

Бенефициентите ще могат да извършват и ограничения за поощряване на кръгови индустриални процеси посредством действия, които са свързани с покупка на софтуерно съоръжение и създаване нови бизнес модели.

Предвижда се оптималната финансова помощ за всеки бенефициент да е до 200 000 евро , която ще е напълно безплатна . Допустими претенденти по този приоритет на програмата ще бъдат микро, дребни и междинни предприятия, които са регистрирани и правят активност в бранша на производството или услугите в трансграничния район.

Заинтересованите страни могат да подават мненията си, подкрепени с съответни оферти за проверка на коментирани текстове по документите, в период до 4 септември  на адрес: [email protected] .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР