Пак е сменен с генерал И Йон-Гил, който е бивш

...
Пак е сменен с генерал И Йон-Гил, който е бивш
Коментари Харесай

Ким Чен-Ун смени началника на генералния щаб и призова КНДР да се готви за война

Пак е заменен с военачалник И Йон-Гил, който е някогашен министър на защитата и някогашен шеф на генералния щаб на въоръжените сили. Отстраняването през 2016 година на И Йон-гил от поста шеф на генералния щаб и последвалото му неявяване от обществени прояви подхраниха клюки, че е бил екзекутиран. Няколко месеца по-късно обаче генералът се появи още веднъж и бе назначен на различен висок пост.

Миналата седмица Ким Чен-Ун инспектира огромни оръжейни фабрики, които е инструктирал да усилят индустриалния си потенциал. На фотоси от инспекцията, публикувани от КЦТА, се вижда по какъв начин Ким сочи на карта южнокорейската столица Сеул и нейни прилежащи региони.

Съединени американски щати упрекват Северна Корея, че доставя на Русия оръжия, които тя употребява против Украйна, в това число артилерийски снаряди и ракети. Според Москва и Пхенян тези изказвания не дават отговор на истината.

Ким Чен-ун прикани въоръжените сили да организират учения с най-модерните оръжия и съоръжение, с цел да бъдат в бойна подготвеност.

Очаква се на 9 септември Северна Корея да означи 75-ата годишнина от основаването си с боен церемониал, а Съединени американски щати и Южна Корея възнамеряват взаимни военни учения в интервала от 21 до 24 август, които КНДР възприема като опасност за сигурността си, отбелязва Ройтерс.

Източник: dir.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР