Пади Ашдаун, бивш лидер на британските Либерални демократи и бивш

...
Пади Ашдаун, бивш лидер на британските Либерални демократи и бивш
Коментари Харесай

Британският политик и дипломат Пади Ашдаун почина на 77 години

Пади Ашдаун, някогашен водач на английските Либерални демократи и някогашен висш представител на интернационалната общественост в Босна и Херцеговина, умря на 77 години в събота, заяви Ройтерс.

Ашдаун оглавяваше центристката партия в продължение на 11 години до 1999 година, противопоставяйки я на Консервативната и Лейбъристката партия.

Партията съобщи, че Ашдаун е умрял след малко боледуване. Той е бил приет в болница неотдавна с рак на пикочния мехур.

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че Ашдаун е служил на страната си с отдаденост. "Той посвети живота си на публичната работа и извънредно доста ще ни липсва ", уточни тя в изказване.

Бившият министър председател реакционер Джон Мейджър дефинира Ашдаун като "истински родолюбец ". "В държавното управление Пади Ашдаун беше мой конкурент. В живота той беше доста скъп другар ", съобщи Мейджър.

Роден на 27 февруари 1941 година в Индия, Ашдаун служи в Кралските военноморски сили от 1959 година до 1972 година Влиза а Народното събрание през 1983 година, само че придобива популярност пет години по-късно, когато оглавява проевропейската партия.

Той е висш представител на Организация на обединените нации в Босна и Херцеговина от май 2002 година до януари 2006 година, отговарящ за използването на Дейтънското спокойно съглашение от 1995 година, което постави завършек на четигодишния въоръжен спор в страната, показва Си Ен Ен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР