П ролетта тази година малко закъсня, но желанието ни да

...
П ролетта тази година малко закъсня, но желанието ни да
Коментари Харесай

Сезонните плодове и зеленчуци – супер храна и цветотерапия

П ролетта тази година малко закъсня, само че желанието ни да вземем всичко, което тя носи със себе си, е по-силно от всеки път. Неслучайно преди време хората са казвали „ да се хванем за зелено “ - зеленината на пролетта значи живот, вяра и обилие, само че и непосредствено насочва към изгодите от потреблението на ядливите зелени растения. Дори и в днешни дни, макар че имаме достъп до храна целогодишно, отново се радваме, когато забележим цветните пресни плодове и зеленчуци.

Имате ли възприятието, че ви изкушават всички домати, краставици и пресни картофи, които виждате всеки ден на щанда? Не сте единствените – множеството хора изпитват необяснимо предпочитание да „ изпълнят “ очите си с ярките цветове на пролетно-летните сезонни плодове и зеленчуци. Този блян към новия живот е несъзнателен и напълно натурален – след протяжната и не изключително разнообразна откъм хранене зима, всяко човешко създание копнее за свежи зеленчуци, сладки плодове и за аромата на всички вкусни неща, които ни дава плодородната почва в България. Всеки от нас носи вечно в сърцето си загатна за детството, цялостно със сочни домати, с хрупкави краставици, с огромни и сладки праскови, ароматни ягоди и всичко друго, което лятото ни предлага.

Поддържането на форма пък в никакъв случай не е толкоз елементарно, колкото е през лятото, с помощта на изобилието от вкусна и здравословна храна. Разнообразните салати – зеленчукови и плодови, плодовете с високо наличие на вода и ниско наличие на захар, естествените фибри и коктейл от витамини, се вписват в уравновесеното меню, без значение дали сте традиционалист, който ще избра любеница и сирене или съвременен експериментатор, за който няма секрети в детокса.

Зеленчуците и плодовете обаче работят благотворно освен на тялото, само че и на душата. Ако сме уплашени и напрегнат, от време на време е задоволително просто да наредим всички зеленчуци и плодове в кухнята и да ги погледаме за няколко минути, с цел да се заредим с тяхната сила и жизнеспособност. Червеният цвят на доматите и ягодите ще даде подтик на настроението заран, тъмнозеленият цвят на краставиците или светлият - на салатите, ще ви успокои, ароматът на всички тях пък прави режима ни на хранене доста по-лесен. Освен това пролетно-летните сезонни артикули изобилстват и от незаменими нутриенти. Зеленолистните зеленчуци ни доставят по този начин скъпия витамин К, алените и жълти плодове и зеленчуци пък са цялостни с витамин А – и вместо да суплементираме с добавки, най-добре е да си ги набираме, до момента в който хапваме обичайните за България артикули и по опция – с чист състав.

Да намериш сезонни плодове и зеленчуци обаче, които са отгледани щадящо и с минимално или никакво остатъчно количество пестициди, е същинското предизвикателство на актуалните дни. От BILLA показват, че едни от сигурните места в това отношение са магазините от тяхната верига. Плодовете и зеленчуците на са със строго следени и понижени количества пестициди, а някои от тях даже и без остатъчни такива. Всяка седмица се правят лабораторни проучвания за над 700 типа пестициди, а резултатите са оповестени в уеб страницата на. По този метод се обезпечава не просто по-здравословна храна, само че и отбрана на околната среда, и по-добри условия на труд за производителите на плодове и зеленчуци.

Търговската верига поддържа сътрудниците си и като им дава безплатно схеми за растителна отбрана и по този начин им оказва помощ да създават по-качествени артикули. През 2020 година BILLA е предоставила безплатно схеми за растителна отбрана на 42 деликатно селектирани родни производители. Плодовете и зеленчуците, доставени до всеки магазин са отгледани в 180 градини в страната – всичките ситуирани в плодородни региони и предлагащи необятна гама от обичайни и новаторски артикули.

И изобщо, в случай че имате потребност от бързо зареждане с сила и въодушевление, отивайте към най-близката BILLA и си подарете малко време измежду зеленчуците и плодовете там. непрестанно обезпечават свежи артикули, тъй че може да живеете в парадайса на пролетно-лятната цветотерапия всеки ден.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> --> За да потвърди, че жена не може да го командва, бай Пешо – слушайки навигатора, зави напук наляво, вместо надясно, и в този момент го вадят… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниДокато служебното държавно управление ръководи добавката към пенсиите ще бъде изплащанаКаква е историята на едно от най-известните деца в ХоливудПротестиращи направиха палатков лагер пред сградатаСтранни телефонни обажданияПредполага се, че майка му е била убитаКакво ще бъде времето в идващите няколко дниБивша възпитаничка на канадски пансион за за „ превъзпитание “ на деца от коренното население, разкрива ужасите, които е преживялаСлед като Hyundai Tucson заложи на дръзката визия, в този момент е ред и KIA Sportage да покаже извънредно дръзкия си дизайн, който е основополагащ при избора на клиентите.Вижте в какво се състои промянатаКакво съобщи професорътПострадала е и мрежата на мобилен оператор, което провокира затруднениеЗа какво предизвести някогашният парламентарен арбитър Пламен КировПрисъдата е за геноцид, закононарушения против човечеството и военни престъпленияПочинало е 5-годишното момиченце, потърпевшо при злополуката на пътя Бургас - Елхово " За мъжа и момчето, които карат сърцето ми да тупти " Това стана по време на публично посещаване на Макрон в югоизточната част на ФранцияОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР