П ризовавам да сме отговорни като общество. Единствено спазвайки мерките

...
П ризовавам да сме отговорни като общество. Единствено спазвайки мерките
Коментари Харесай

Румен Радев: Защо Борисов саботира ваксинационния процес с манипулативни изказвания?

П ризовавам да сме виновни като общество. Единствено спазвайки ограниченията може да преодолеем това затруднение. Другата опция е цялостен локдаун. Това сподели президентът Румен Радев пред медиите, откакто посети Центъра за незабавна здравна помощ в София.

"Проблемът към този момент е в изчерпването на леглата в реанимациите, "Делта плюс " разновидността на ковид е доста по-заразен. Министерство на здравеопазването и държавните институции се пробват да избегнат големите вреди за обществения и за икономическия живот. Изходът е имунизацията – сега няма по-надеждна отбрана ", сподели още президентът и акцентира, че координацията в Бърза помощ е направена и се извършва добре.

"Време е господин Бойко Борисов да даде отговор за какво саботира имунизационния развой с манипулативни изявления, че имунизациите са с изминал период на валидност? Не ми е до господин Борисов ", уточни Радев по отношение на думи на Борисов, казани в неделя в Асеновград, че "поставят на българите ваксини с изминал период на валидност ".

Радев бе безапелационен, че поддържа дейностите на здравното министерство и на служебния министър Стойчо Кацаров, който издаде заповедта за въвеждане на зеления Коронавирус документ.

"Зеленият документ дава независимост – икономическа, обществена, културна. Изборът зависи от всеки един от нас. Отговорността е сложна – и на институциите, и на жителите. Други страни го направиха – животът към този момент тече обикновено, а ние занапред мислим дали да се затваряме изцяло. Нужна е отговорност освен към личното ни здраве, а и към това на околните ни, на хората с които поддържаме връзка, с които работим ", разяснява Радев.

Държавният глава поздрави и екипите, които са работили върху рецесията със заседналия транспортен съд "Vera Su " край Камен бряг.

"Това е картина на порочния управническия модел, при който България заседна в корупция и застой. Тези хора направиха от една изчезнала, безусловно разкапана система за морско избавяне, изцяло скапана техника, да основат организация, да стегнат техниката, да се активизират и да освободят нездравословния товар и да предотвратяват екокатастрофа ", уточни той.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР