Как да гледате как Япония, Норвегия, Швейцария и Испания се борят за място на четвъртфиналите на Световната купа за жени

...
Световно първенство за жени 2023: Резултати на живо, програми, резултати,
Коментари Харесай

Световно първенство за жени 2023: Резултати на живо, програми, резултати, таблици и голмайстори

Разстройства, записи и моменти на магия; груповата фаза на тазгодишното Световно първенство за жени имаше всичко.

Но тъй като половината от отборите вече се прибират вкъщи, турнирът става сериозен, когато наближаваме първия кръг на елиминационните мачове.

Последните 16 двубоя започват в събота с примамливи мачове между Япония, Норвегия, Швейцария и Испания.

Отборите са само на четири победи от коронясването на световен шампион и залогът не може да бъде по-висок.

Как да гледате

В САЩ мачовете ще се излъчват по вашия местен канал на Fox. Можете също така да предавате поточно мачове, като влезете с вашия телевизионен доставчик на foxsports.com или в приложението Fox Sports. Telemundo и Peacock осигуряват покритие на испански език.

Seven Network и Optus Sport излъчват мачове в Австралия, а BBC и ITV имат правата в Обединеното кралство.

Пълна разбивка на притежателите на медийни права във всяка държава е достъпна на уебсайта на ФИФА.

В събота Швейцария ще се изправи срещу Испания в 1a ET, преди Норвегия да играе с Япония в 4a ET, а Холандия ще се изправи срещу Южна Африка в 10pET.

Швейцария срещу Испания

Испания се радваше на добър старт на кампанията си, преди да се бори срещу Япония. Испания се радваше на добър старт на кампанията си, преди да се бори срещу Япония. Дейвид Роуланд/Ройтерс

Първият мач на елиминациите на турнира ще види Швейцария срещу номер 6 в света Испания.

Въпреки че е класирана с 14 места по-ниско от съперника си, Швейцария ще бъде уверена в шансовете си, след като не е загубила на тазгодишното Световно първенство – спечели веднъж и завърши наравно два пъти в челната група А.

Освен това е един от трите отбора, които все още не са допуснали в Австралия и Нова Зеландия – другите два отбора са Япония и Ямайка.

Междувременно Испания изглеждаше като един от най-впечатляващите отбори в началото на турнира, но беше разбита с 4-0 от Япония в последния си мач от група С.

Испанците ще се надяват да се отърсят от унижението и да се върнат на пътя срещу швейцарците.

Испания, която завърши на второ място в групата, може да се утеши най-много от новата история между двата отбора, след като спечели две от последните три срещи.

Победителят от този двубой ще се изправи срещу Холандия или Южна Африка на четвъртфиналите.

Япония срещу Норвегия

Япония разби Испания с 4-0 в последния си мач от групата. Япония разби Испания с 4-0 в последния си мач от групата. Аманда Перобели/Ройтерс

Япония е може би най-впечатляващият и постоянен отбор на тазгодишното Световно първенство – отбеляза 11 гола и не допусна нито един досега.

Шампионът от 2011 г. вече се е насочил към втора титла и може да се похвали с настоящия голмайстор на турнира Хината Миядзава, който отбеляза вече четири пъти.

Всъщност се очакваше Япония да победи и Замбия, и Коста Рика в своята група, но начинът на победа срещу Испания изненада мнозина.

ОКЛАНД, НОВА ЗЕЛАНДИЯ - 20 ЮЛИ: Хана Уилкинсън от Нова Зеландия празнува, след като отбеляза първия гол на своя отбор по време на мача от група А на Световното първенство по футбол за жени Австралия и Нова Зеландия 2023 между Нова Зеландия и Норвегия в Eden Park на 20 юли, 2023 г. в Окланд, Нова Зеландия. (Снимка от Phil Walter/Getty Images) ОКЛАНД, НОВА ЗЕЛАНДИЯ – 20 ЮЛИ: Хана Уилкинсън от Нова Зеландия празнува, след като отбеляза първия гол на своя отбор по време на мача от група А на Световното първенство по футбол за жени Австралия и Нова Зеландия 2023 г. между Нова Зеландия и Норвегия в Eden Park на 20 юли 2023 г. в Окланд, Нова Зеландия. (Снимка от Фил Уолтър/Гети изображения) Фил Уолтър/Гети изображения

Япония, класирана на 13-то място в света, се изправя срещу отбор на Норвегия, който имаше неравномерно начало на кампанията си и се класира за последните 16 само по голова разлика.

Норвегия беше победена с 1-0 от домакина Нова Зеландия в първия си мач, преди да завърши нулево равенство срещу евентуалния победител в групата Швейцария.

Нуждаейки се от резултат срещу Филипините, за да си осигури преминаване в следващия кръг, Норвегия най-накрая спечели с 6-0.

Норвежките са участвали във всяко Световно първенство за жени и са спечелили турнира през 1995 г., но от 2007 г. не успяват да преминат четвъртфиналната фаза.

Победителят между Норвегия и Япония ще се изправи срещу Швеция или САЩ на четвъртфиналите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР