Овен - Атина Атина - една от най-почитаните гръцки богини,

...
Овен - Атина Атина - една от най-почитаните гръцки богини,
Коментари Харесай

Коя древногръцка богиня отговаря на вашата зодия

Овен - Атина

Атина - една от най-почитаните гръцки богини, която има свръхмъдрост и се смята за настойничка на занаятите. Родените в месеца на Атина са работливи и елементарно реализират триумфи в професионален проект и постоянно се стремят да се самоусъвършенстват.

Телец - Деметра

Към богинята Деметра, античните гърци постоянно са се отнасяли с огромно почитание и която е настойник на земеделците и майките. Основните полезности за такива хора са фамилията и дома и те са подготвени да жертват всичко за тях.



Близнаци - Ирида

Ирида е пратеникът на боговете и нейната задача е да разнася нарежданията на боговете по всички краища на света: на земята, в дълбините на морето и даже в царството на мъртвите. 

Представителите на тази зодия са запалени купонджии и страхотни другари и са доста общителни и рядко одобряват съществуването на някакви граници сред хората. 

Рак - Гея

Гея - богинята на Земята, е почитаната като майката на света, от чиито глъбини стартира живота и по същия метод Ракът обича да се грижи, да възпитава и да дава препоръки.

Лъв - Хера

Хера е една от най-мощните богини на Древна Гърция и настойничка на фамилията и всички под нейната звезда се считат за виновни и почтени хора и ненавиждат лъжите и лицемерието, които усещат интуитивно.

На тях постоянно може да се разчита, защото са надеждни сътрудници в бизнеса и любовта.

Дева - Темида

Темида - богиня на правораздаването и брачна половинка на Зевс и е знак на справедливостта и честността. Тя е и гласът на Бога и едно от качествата, които Темида подарява на родените в нейния месец е искреността. Девите постоянно приказват истината.

Везни - Персефона

Персефона е измежду най-ухажваните богини и поради своята провитворечива същина, тя не съумява да си избере единствено един човек, по тази причина в последна сметка ориста взема решение хубавицата да изживее своя живот с Хадес – богът на подземния свят и въпреки това, те живеят щастливо.

Тази легенда е показателна и води към една от най-отличителните черти на Везните – тяхната колебливост. Те постоянно чакат нещата да се случат от самосебе си и не подхващат сами деяние. 

Скорпион - Хеката

Хеката е богинята на подземния свят. Тя е стопанка на вещиците, учи на магьосничество и комуникира с мъртвите души. Така и дамата Скорпион е изкусителка, в нея може да се влюбиш от пръв взор, само че в същото време е рискова. 

Стрелец - Артемида
Как наподобява домът фантазия на всяка ЗОДИЯ
Дом фантазия на зодия Овен Техният дом е изпълнен със мемоари от пътувания, предмети от спортовете, които упражняват, хладилникът им е осея...
Прочети повече
Древногръцката богиня Артемида е настойничка на лова и дивата природа. Родените под нейния знак са откровени и почтени хора, които имат вродена вътрешен глас, а дамите Стрелци са страсни натури. Те влагат възторг и сърце във всяко свое начинание.

Козирог - Хестия

В Древна Гърция Хестия била почитана като страж на фамилното огнище, а тези, на които ориста е дарила тази настойничка, са тихи и спокойни. Шумните компании и новите познанства, не ги притеглят даже в младежките години. 

Водолей - Нике

Нике е богинята на успеха. Тя постоянно е изобразявана с крила или летяща над земята и като настойничка на Водолеите, тя ги е дарила със необикновен блян към свободата. Те са изобилен ресурс от жизнеспособност и оптимизъм, само че не търпят да ги лимитират.
Защо рибите са толкоз съвършени другари
Рибите в никакъв случай няма да издадат тайните ви Ако имате другар със зодия Риби, може да бъдете спокойни, че споделените секрети с него ще си...
Прочети повече


Риби - Афродита

Афродита е богинята на любовта. В нейна чест са написани и изпети голям брой балади. Хората, родени в нейния месец, постоянно притеглят вниманието и са желани за другари, а любовта е това, без което Рибите не могат да съществуват и в подмяна те също дават доста обич и обичат да вършат дарове.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР