Овчето мляко се препоръчва при астма, екзема и проблеми на

...
Овчето мляко се препоръчва при астма, екзема и проблеми на
Коментари Харесай

Знаете ли за какво е полезно овчето мляко?

Овчето мляко се предлага при астма, екзема и проблеми на кожата

Овчето мляко е доста вкусно и хранително. То има богат и кондензиран, гальовен и леко сладостен усет. Плътността на това мляко е по-висока от тази на кравето и на козето мляко. В него участват значими витамини от групата В.

Сиренето от овче мляко постоянно е желано даже от хора, които въобще не обичат сирене, защото не харесват усета на сиренето от краве мляко.

Топлото овче мляко преди лягане подарява със спокоен сън. То се предлага за деца и хора на напреднала възраст, и изключително на такива, които имат проблеми с честото уриниране нощем. Овчето мляко се предлага при астма, екзема и проблеми на кожата. Овчето мляко съдържа високи равнища на калций и цинк и се отразява добре на здравословното положение на организма, написа.

Овчето мляко е доста известно в Средна Азия, Италия, Гърция и в страните от Близкия Изток. В тези страни доста хора избират млечните артикули от овче мляко пред тези от краве мляко.

Овчето мляко се усвоява добре и е хранително. Но то има характерен мирис, което го прави не изключително уместно за консумация незабавно след издояването му.

Овчето мляко съдържа доста витамин А. То е потребно за децата, изключително в интервала им на напредък. То е потребно също по този начин и за бременните дами. Овчето мляко е съвършен антиоксидант и спомага за синтеза на холестерол и на аминокиселините.

Редовната консумация на овче мляко спомага за по-добрата работа на мозъка, покачва насищането на клетките на тялото с О2. В съпоставяне с кравето мляко овчето има повече мазнини и белтъчини.

Съотношението на калций и фосфор в овчето мляко е съвсем идеално, а това е значимо, защото за усвояването на калций е нужен фосфор.

В овчето мляко се съдържа белтъчината казеин, която е значима за храненето на хора с алергия към казеин от краве или козе мляко. Овчето мляко се предлага и за хора с кожни проблеми, които може да са провокирани от алергия към казеина от кравето или козето мляко.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР