Отзиви след победата на Балкан над Спартак Плевен с 88:81

...
Отзиви след победата на Балкан над Спартак Плевен с 88:81
Коментари Харесай

Треньорът на Балкан Петър Златанович след успеха над Спартак: Всеки иска да гледа такива мачове

Отзиви след успеха на Балкан над Спартак Плевен с 88:81 след продължение в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ):

Петър Златанович, старши треньор на Балкан: " Инфарктен мач и забавен за публиката в залата. Такива хубави мачове всеки желае да гледа. Изключително съм удовлетворен от успеха, несъмнено. Казах на моите момчета, че без значение дали разликата е плюс 10 точки или минус 10 точки, би трябвало да продължаваме да играем, тъй като това е единственият късмет да създадем нещо в подобен състав. Мисля, че това ни донесе триумф. Не споделих нищо особено на играчите преди началото на продължението, просто напътствията, които вършим. Това, за което сме се готвили. Казах, че можем да бием единствено със отбрана в продължението и с фокус. “

Павлин Иванов, баскетболист на Балкан: " Стана много забавен мач. Важното е, че успяхме да го изкараме, тъй като бяхме с по-къса ротация. Поздравявам всички моите съотборници най-после, че съумяха да се съберат и да обърнем мача. Лично аз имах вяра от самото начало, че ще се върнем в дуела. Надявах се да докараме най-малко до продължение. След това в него в действителност имах вяра, че ще успеем, тъй като когато се върнем от 12-13 точки, към този момент психическото преимущество е за нас. Така се и случи. "

Любомир Минчев, старши треньор на Спартак Плевен: " В края на постоянното време имаше по-слаба отбрана от наша страна и в нахлуване не вкарахме някои отворени стрелби, които имахме. Накрая, в последната минута тактически инструкции - нищо. Оставихме да получим тройка, което навръх спирането да не се разрешава на Балкан. В този миг най-вече боли, при такива загуби, когато мачът си беше наш. Не желая да недооценявам напъните на Балкан, несъмнено. Ние сами си изгубихме мача. Никаква отбрана при започване на продължението, никаква връзка в отбрана. Надявам се да видя по-добър Спартак след паузата, само че тази загуба и загубата във Варна ще ни тежат много. "

фотография: Национална баскетболна лига
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР