Отвъд футболната тематика спортът винаги е бил социален барометър за

...
Отвъд футболната тематика спортът винаги е бил социален барометър за
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Ейсан Хаджсафи

Отвъд футболната тема спортът постоянно е бил обществен барометър за политическите настройки на участниците в него. И международното по футбол в Катар не прави изключения.

Такъв е казусът с Иран. Държавата от два месеца е раздирана от митинги, а ислямският режим, господстващ в последните 40 години, е под напън. Преди началото на първия дуел на страната на шампионата против Англия доста от протестиращите в Иран твърдяха, че националния тим изобщо не би трябвало да играе, тъй като е правилен на режима.

Преди самия дуел капитанът Ейсан Хаджсафи обаче съобщи, че неговият тим е съпричастен с митингите, евентуално осъзнавайки следствията от изявлението си. Персите отхвърлиха да пеят химна, а в публиката се виждаха хора с плакати в поддръжка на митингите и против режима на Хаменей.
Свързани публикации Протестите в Иран отекват и в България 14 октомври 2022, 06:14 Иранските митинги: В началото бе хиджабът 30 септември 2022, 06:36 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР