Оттук пеша - до Министерския съвет. Вие ще ме виждате

...
Оттук пеша - до Министерския съвет. Вие ще ме виждате
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще ме виждате често по тротоарите на София |

Оттук пешком - до Министерския съвет. Вие ще ме виждате постоянно по тротоарите на София. Смятам да сменя културата какво означава да си министър-председател. Аз би трябвало да усещам, че съм покрай хората, че ги виждам, че приказвам с тях, с цел да чувствам действителните проблеми. А не да се кача там, където няма О2 - в мястото, наречено върха на властта. Ще ходя по земята и ще приказвам с хората.

Това бяха първите думи пред медиите на Кирил Петков, незабавно след избирането му на поста министър-председател. Той заяви, че ще живее в персоналния си апартамент в София.

В коридорите на Народното събрание Петков разяснява още, че в страната има доста рецесии, с които държавното управление незабавно би трябвало да се захване.

Премиерът беше безапелационен, че още на следващия ден ще изиска информация за потърпевшите от наводненията хора, както и за взетите ограничения.

Втората цел е превъзмогването на енергийната рецесия - цената на електрическата енергия за битовите консуматори не би трябвало да бъде увеличавана от първи януари 2022 година

Петков съобщи още, че ще беседва с гръцкия си сътрудник за градежа на интерконектора. Той прикани още енергийната комисия в Народно събрание да бъде образувана оптимално бързо, а членовете на КЕВР с изтичащ мандат да бъдат заменени.

" Дотук бяха приказките, оттук насетне стартират дейностите ", категоричен е министър председателят.

Петков заяви още, че проф. Аргирова ще бъде назначена за негов консултант в Министерски съвет, а полемиките за имунизацията ще започват скоро - в необятен формат.

Относно съкращаването на администрацията той съобщи, че " в секи един чиновник, който се оправя добре и работи доста в идващите шест месеца, не би трябвало да се опасява за мястото си " .

По отношение на външата ни политика министър председателят означи, че добросъседството е основа за стопански напредък на Балканите. А напредък между София и Скопие ще бъде реализиран, само че не през лозунги, а посредством действителен разговор. Петков акцентира, че позицията на България по отношение на Македония няма да се промени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР