Оттеглянето на руската армия от Херсон беше белязано от разрушение

...
Оттеглянето на руската армия от Херсон беше белязано от разрушение
Коментари Харесай

Разруха след руската армия в Херсонска област - ВИДЕО и СНИМКИ

Оттеглянето на съветската войска от Херсон беше белязано от опустошение на разнообразни инфраструктурни обекти. Колко огромни са провалите към този момент е очевидно от видеокадри и сателитни фотоси - да вземем за пример на профилираната компания " Максар " (Maxar), която от дълго време оказва помощ на украинските управляващи с изображения, с цел да могат да възнамеряват сполучливо военните си интервенции.

 

Вчера сутринта (11 ноември) беше взривен Антоновския мост, като публично Руската федерация разгласи, че нейните сили са го сторили.

 

Олексий Арестович, консултант на политическия кабинет на украинския президент Володимир Зеленски, обаче сподели в предаването " Фейгин LIVE “, че това е работа на украинците, въпреки и случайност.

 

По думите му, обстрел с HIMARS е уцелил или преминаващ съветски камион с взривни субстанции, или миниран от руснаците сектор на моста. Думите на Арестович не са публично коментирани от управляващите в Украйна. Освен Антоновския мост обаче, обилни провали има и по други инфраструктурни обекти, което се вижда на сателитните фотоси на Maxar. Става въпрос особено за язовирната стена при Водноелектрическа централа Каховка. Според Maxar са били " съзнателно унищожени " сектори от северната част от язовирната стена и шлюзове.

 

 

Maxar published satellite images of blown-up bridges in the region.
— NEXTA (@nexta_tv)

Отделно, съветски пропагандисти разгласиха видео от разрушението на мост до Водноелектрическа централа Каховка.

 

Русия от дълго време твърди, че Украйна се готви и има проект да взриви язовирната стена и употребява това като информативен мотив за огромна евакуация на цивилни в Херсонска област

 

Русия от дълго време твърди, че Украйна се готви и има проект да взриви язовирната стена и употребява това като информативен мотив за огромна евакуация на цивилни в Херсонска област. До 10-ти ноември в това число обаче руснаците владееха ВЕЦ-а, а от военна позиция взривяването на язовира облагодетелстваше тъкмо тях.

 

Източник Аctualno.com
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР