Оттеглянето на Русия от Черноморската инициатива за зърно е руски

...
Оттеглянето на Русия от Черноморската инициатива за зърно е руски
Коментари Харесай

Оттеглянето на Русия от Черноморската инициатива за зърно е руски шантаж с глад

" Оттеглянето на Русия от Черноморската самодейност за зърно е съветски шантаж с апетит. Русия употребява храната като оръжие ", това обявиха от украинското посолство в България в публична позиция.

Над 400 милиона души по света разчитат на жизненоважни украински зърнени доставки, с цел да обезпечат хранителната си сигурност, най-вече в Азия и Африка, се споделя още в позицията.

" Русия редовно попречва естественото действие на Черноморската самодейност за зърно. Продоволствената сигурност е основен съставен елемент от Формулата за мир на президента Зеленски, която има за цел да възвърне обективен и дълготраен мир в Украйна в сходство с Устава на Организация на обединените нации и резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации. Ние призоваваме всички страни и организации да вземат участие в използването на този значим съставен елемент на Формула ", пишат от посолството.

Според тях Русия излага милиони хора по света на риск от апетит и растящи цени на храните с отхвърли си да продължи да взе участие в Черноморската самодейност за зърно.

" Това е част от умишлената съветска тактика за дестабилизиране на азиатските и африканските страни. Руските терористи желаят тежката хранителна рецесия да провокира обществени безредици, миграция и политически катаклизми.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР