Отстраниха от длъжност кмета на Септември Марин Рачев. Това реши

...
Отстраниха от длъжност кмета на Септември Марин Рачев. Това реши
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност кмета на Септември Марин Рачев


Отстраниха от служба кмета на Септември Марин Рачев. Това реши Специализираният углавен съд в София след 4-часово съвещание.

Заедно с кмета от поста "специалист инвестоторски контрол" беше отхвърлен и Станой Милов. Мярката е краткотрайна и може да бъде обжалвана пред по-горна инстанция.

Според съда допустимо е всеки от обвинените да сътвори спънки в процеса на следствието, да унищожи документи или да повлияе на очевидци. Самият Рачев съобщи, че ще апелира решението на съда. Адвокатът му Васил Василев изясни, че това е образец по какъв начин оттук насетне ще работи профилираният съд след измененията от края на предходната година, с които бяха разширени пълномощията му.

Пред постройката на съда имаше хора, които заявяваха поддръжка за кмета. „ Дойдохме, тъй като се възмущаваме на цялата обстановка ”, сподели Димитър, който бе от хората пред постройката на профилирания съд. Мъжът изясни, че хората тук са от община Септември, те пристигнали с коли и съгласно думите му „ тук няма чиновници на общината, множеството са поданици на общината ”. „ Дойдохме да го подкрепим, тъй като считаме, че това, което се прави, е преднамерено и не е редно ”, счита мъжът.

В правосъдна зала бе показана молба за отпуск на кмета. Според прокурора Дойчо Тарев това с отпуската е много комична обстановка. „ Защото във въпросния ден, в който е пусната молбата за отпуск, заповед за избран заместител от 6.00 до към 13.00-13.30 часа е участвал на процесуално-следствени дейности претърсвания на разнообразни места. От 13.30 часа до идващия ден - 13.00 часа е бил с мярка за неотклонение задържане под стража в РПУ- Септември. Нали разбирате, че в действителност той няма по какъв начин да ги е направил тези дейности ”, сподели обвинителят. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР