Отстраниха от длъжност двама от петимата обвинени за взимане на

...
Отстраниха от длъжност двама от петимата обвинени за взимане на
Коментари Харесай

Заради взимане на подкупи: Отстраниха от длъжност двама инспектори от БАБХ-Бургас

Отстраниха от служба двама от петимата упрекнати за взимане на подкупи инспектори от БАБХ-Бургас. Действието идва след решение на съда, което не предстои на обжалване, оповестяват от прокуратурата.

През август спецпрокуратурата ги упрекна в присъединяване в проведена незаконна група за подкупи и длъжностни закононарушения на територията на област Бургас. На останалите беше избрана мярка парична гаранция.
Обвиниха петима души от БАБХ – Бургас за подкупи Според обвиняването те са взели участие в проведена незаконна група, а ръководителят е бил шефът на службата – доктор Георги Митев
Като началник на групата беше упрекнат шефът на Областната дирекция. Те бяха арестувани след спецакция в Бургас, Несебър и Поморие. Днес нови двама чиновници са привлечени към наказателна отговорност.

Според събраните доказателства, от началото на 2016 година упрекнатите инспектори редовно са правили фиктивни инспекции на търговски обекти в Бургаска област, както и са спирали действителни инспекции, осъществявани от други чиновници в Областната дирекция.
Иван Гешев: Арестувани са седем души при акцията в БАБХ – Бургас Разследва се проведена незаконна група, занимавала се със събиране на „ такса успокоение ”, разгласи зам.-главният прокурор
Неизвършени и прекъснати инспекции в търговски обекти са открити в Бургас, Слънчев бряг, Приморско, Созопол и Китен.

От държавното обвиняване оповестяват, че имат информация по какъв начин шефът на ОДБХ-Бургас персонално спирал настоящи инспекции, въздействайки на свои подчинени на място.
Арестуваха шефа на БАБХ – Бургас Д-р Георги Митев е арестуван за 24 часа
Установено е също, че участниците в групата получавали сред 400 лева и 900 лева от притежатели на търговски обекти в Бургаско за правенето на наложителната за всеки обект „ Система за самоконтрол “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР