Отстраниха двамата служители на ДАНС, разследвани за шпионаж в полза

...
Отстраниха двамата служители на ДАНС, разследвани за шпионаж в полза
Коментари Харесай

Отстраниха двама служители на ДАНС, заподозрени за шпионаж

Отстраниха двамата чиновници на ДАНС, разследвани за шпионаж в интерес на Русия, заяви Нова телевизия. По думите на ръководителя на организацията Пламен Тончев, след този случай още съветски дипломати може да бъдат оповестени за личност нон грата.

Двамата отстранени чиновници са началници - на бранш и отдел в организацията , заяви нейният ръководител.
 Радулов е песимистичен към акцията против съветската агентура в ДАНС
Радулов е песимистичен към акцията против съветската агентура в ДАНС

Никой в ДАНС не си мръдна пръста при сигналите за Турски поток

" Предприети са ограничения въпросните наши чиновници да не бъдат допускани до постройката. В момента те са отстранени от работа ", съобщи Тончев. По думите му в четвъртък в ДАНС са влезнали следователи от Националната следствена работа и са иззели компютърна техника.

" Искам да уверя обществото, че ДАНС има извънредно добре построен механизъм за вътрешен надзор и не се колебаем да предприемем дейности , в това число против наши чиновници, без значение какво ни коства това. Целта е да можем да почистим структурите на Агенцията от детайли, които нямат място в нея ", сподели още Тончев.

Той съобщи, че създаването е напълно на ДАНС и на Дирекция " Вътрешна сигурност ".

" След събраните данни от страна на Агенцията, в сряда следобяд информирахме Прокуратурата. На база на нашите данни през вчерашния ден е формирано досъдебно произвеждане и са подхванати нужните дейности ", добави Пламен Тончев.
 След акцията за шпиони в ДАНС - няма арестувани и упрекнати
След акцията за шпиони в ДАНС - няма арестувани и упрекнати

Изследват се дейностите на три лица

Припомняме, на 31 март 2022 година бе извършена за търсене на съветски шпиони там. Премиерът за образувана сериозна диаспора от съветски организации у нас и му било докладвано, че специфични агентури са работили срещу разбирателството сред България и Република Северна Македония, очевидно в интерес на съветския интерес на Балканите.

На 18 март 2022 година.

В първите дни на март месец бе оповестено, че Специализираната прокуратура и ДАНС проверяват изгода на Русия - новината пристигна, откакто по-рано стана ясно, че в интерес на страната си на фона на сред България и Руската федерация след съветското навлизане в Украйна, поддръжката от нас на европейските и западните наказания и позиция, а и на фона на от страна на съветски дипломати и публични лица. Тогава.

На 18 март 2021 година у нас бяха арестувани шестима души, взели участие в група за шпионаж в интерес на Русия. От за двама арестувани свои чиновници, само че от Народното събрание тогава обявиха, че не са известени по каналния ред. Акцията бе избрана от основния прокурор Иван Гешев като пробив без аналог в новата ни история, а - като доказателство, че сме си свършили добре работата по модернизацията на армията.

Дни по-късно от - чиновници на посолството на Руската федерация у нас, които бяха оповестени за и им бе даден период за овакантяване на страната.

През декември месец 2020 година, след съобщение от основния прокурор, че е открито по какъв начин въпросният посланик е събирал информация, представляваща държавна загадка.

Преди това - на 23 септември 2019 година,, упрекнати в шпионаж.

На 29 октомври 2019 г година Той беше махленски в шпионаж. За това стана ясно откакто от прокуратурата оповестиха, че от съвсем една година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР