Отстраненият президент на Молдова Игор Додон, заяви, че няма да

...
Отстраненият президент на Молдова Игор Додон, заяви, че няма да
Коментари Харесай

Президентът на Молдова отхвърли варианта за оставка

Отстраненият президент на Молдова Игор Додон, съобщи, че няма да подава оставка. Опoзиционната " Демократическа партия " предложения " Социалистическата партия " и блокът " Сега ", които образуваха кабинет в събота, на договаряния, съобщи Българска национална телевизия.
Игор Додон, който конституционният съд в профил от власт, приказва с дипломати от над 30 страни, благодари им за признаването на легитимността на кабинета на Мая Санду и разгласи, че няма да подава оставка.
Додон очерта три сюжета. Първият - активизиране на всички институции, което да обезпечи равномерен преход на властта, вторият - " Демократическата партия " да не признава дейностите на държавното управление и Народното събрание и третият - цялостна дестабилизация.
Ситуацията в Молдова остава комплицирана - страната има държавно управление - коалиция сред политическия блок " Сега ", в който влизат няколко обединения с проевропейска ориентировка, и " Социалистическата партия ", подкрепяна от Додон. За министър председател е определена Мая Санду - водач на Партията на действието и солидарността, част от блока " Сега ".
В съпротива е " Демократическата партия " на олигарха Владимир Плахотнюк, която упрaвляваше Молдова до изборите през февруари, които не излъчиха явен победител. Смята се, че олигархът и доближените му управляват силовите структури в Молдова и не възнамеряват да се отхвърлят от властта.
В Кишинев избухнаха митинги. Засега очакванията са политическата рецесия да се реши с договаряния сред съдружния кабинет и опозицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР