Отстраненият от поста президент на Испанската кралска футболна федерация (RFEF)

...
Отстраненият от поста президент на Испанската кралска футболна федерация (RFEF)
Коментари Харесай

Бившият шеф на испанския футбол говори за евентуалното отстраняване на Испания от Мондиал 2018

Отстраненият от поста президент на Испанската кралска футболна федерация (RFEF) Анхел Мария Вийяр счита, че държавното управление ще носи отговорност, в случай че националният тим бъде изключен от Световното състезание в Русия следващата година, оповестява вестник El Pais. " Висшият състезателен съвет единствен би трябвало да носи отговорност, в случай че Испания бъде извадена от Световното състезание по футбол, споделя Вийяр и акцентира, че ФИФА сега само следи процесите в страната. Рискът е сериозен и самото държавното управление бута страната към риск ".

Няколко седмици по-рано ФИФА предизвести, че може да извади Испания от участниците на Мондиал 2018 поради вмешателство на държавното управление на страната в работата на футболната федерация. Въпреки това министър-председателят на страната Мариано Рахой разгласи, че няма място за терзание по отношение на присъединяване на Ла Роха на Мондиала в Русия. Самият Вияр е отхвърлен от поста президент на Федерацията с решение на Спортния съвет на Испания, откъдето излязоха обвинявания в корупция.

От въпросния съвет, който е държавен орган, предлагат да бъдат проведени нови избори за президент. ФИФА пък пояснява това решение като интервенция във вътрешните каузи на федерацията. Президентът на испанската федерация по футбол към този момент е обвинен във взимане на подкупи и образуване на следено гласоподаване при избори във ФИФА на страни от други районни конфедерации.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР