Отстраненият каталунски премиер Карлес Пучдемон днес разкритикува ЕС за подкрепата

...
Отстраненият каталунски премиер Карлес Пучдемон днес разкритикува ЕС за подкрепата
Коментари Харесай

Никой Не Е Предполагал, Че Може Да Се Стигне До Тук! Държавен Преврат! Инициаторът Е Самият

Отстраненият каталунски министър председател Карлес Пучдемон през днешния ден разкритикува Европейски Съюз за поддръжката му за " държавния прелом ", осъществен по думите му от испанския министър председател Мариано Рахой против самостоятелната област, сложена под директното ръководство на Мадрид от края на октомври, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ще приемете ли резултата от вота на каталунците /на 21 декември - бел. АФП/ или ще продължите да подкрепяте Рахой в този държавен прелом ", обърна се той към ръководителите на Еврокомисията и Европарламента, по време на среща с каталунски кметове в Брюксел.

Това е първото обществено изказване на Пучдемон след решението на белгийски съд в неделя да го пусне на независимост при избрани условия, отбелязва организацията.

Каталуния " може да върви единствено по веднъж, с цел да стане република - посредством народна власт ", съобщи Пучдемон пред близо 200 кметове от региона, събрали се в музей в Брюксел, съобщи Асошиейтед прес. Той приказва главно на френски пред кметовете, които го приветстваха на крайници преди да стартира да приказва.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР