Отстъпката от 25 стотинки на литър за всички физически лица

...
Отстъпката от 25 стотинки на литър за всички физически лица
Коментари Харесай

Отстъпката за литър горива остава и след Нова година

Отстъпката от 25 стотинки на литър за всички физически лица ще продължи да работи и идната година, заяви пред bTV служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

Клуб Z напомня, че до момента Стоянов споделяше мнение да остане помощта за бизнес клиентите за тока и през новата 2023 година, само че беше безапелационен компенсацията върху бензина, дизела и газа да отпадне незабавно след Нова година.

Преди време в изявление за Мария Цънцарова в „ Защо, господин министър? “ той назова отстъпката „ лобистка “ и акцентира, че не е обществено обективна.

Стояновуточни, че разликата е, че тази отстъпка към този момент ще се финансира от свръхпечалбата на „ Лукойл “, а не от държавния бюджет. Той подсети, че

По думите му се работи в бъдеще тази мярка да е ориентирана към най-уязвимите групи – хората с по-ниски приходи, както и към ограничения за обезщетения за публичен превоз, които обаче още не са направени.

На 17 декември в изявление за NOVA Стоянов сподели, че съгласно него отстъпката от 25 стотинки за горивата е планувана неприятно.

„ Парите свършиха още през втората половина на ноември. Първият проблем е неприятното обмисляне, финансовият запас, който беше обособен.Освен това, по този метод се финансира „ Лукойл ” с пари от държавния бюджет ”, разясни той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР