Отслабването на НАТО ще струва скъпо на страните – членки

...
Отслабването на НАТО ще струва скъпо на страните – членки
Коментари Харесай

Ураганът Тръмп бушува в НАТО

Отслабването на НАТО ще коства скъпо на страните – членки в дълготраен проект. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон, представен от France 24.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани страните в НАТО да отделят повече средства за защита. Това провокира несъгласия в самата организация.

В същото време стана ясно, че Макрон ще се срещне с съветския президент Владимир Путин след финала на Световното състезание по футбол в неделя.

На идващия ден Путин е възнамерявал диалози с Тръмп.

„ Имахме страхотна среща. Обсъдихме разноските в НАТО и търговията. Имаме доста положителни връзки. Мисля, че връзките сред Съединени американски щати и Германия са страхотни “, съобщи Тръмп.

Преди срещата на върха на НАТО, Тръмп насочи едни от най-острите си рецензии именни към Германия, по отношение на разноските, които страната отделя за защита.

Тръмп е разискал с Меркел и строителството на газопровода „ Северен поток-2 “.

Вече има информации за различия по време на срещата, поради позициите на американския президент. Той продължава да упорства всички страни да отделят по 2% от своя Брутният вътрешен продукт за защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР