Оценките по биология и химия от дипломата за средно образование

...
Оценките по биология и химия от дипломата за средно образование
Коментари Харесай

И без биология и химия от гимназията ще може да се кандидатства за медик и фармацевт

Оценките по биология и химия от дипломата за приблизително обучение към този момент няма да са наложителни балообразуващи при кандидатстване по специалностите медицина, дентална медицина и фармация.

Това решение е взело през днешния ден държавното управление с смяна в Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалностите " Медицина " и " Дентална медицина " за образователно-квалификационна степен " магистър " ; Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността " Фармация " за образователно-квалификационна степен " магистър " ;

Решението е взето защото вследствие на измененията в междинното обучение към този момент не всички завършващи приблизително обучение възпитаници учат тези предмети.

Днес държавното управление е одобрило промени и в Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалностите " Медицинска сестра ", " Акушерка " и " Лекарски помощник ", както и по професионални посоки " Здравни грижи ",,Управление на здравните грижи " и " Обществено здраве ".

Отстранява се недостатъчност по повод провеждането на практическото образование на студентите по компетентност " Масажист ( с повредено зрение) ", като се дава опция и на преподаватели със компетентност " Рехабилитатор " да вземат участие в него. Предоставя се достъп на лекарските асистенти до образование по компетентност " Управление на здравните грижи ", аналогично на всички останали контролирани медицински специалности от професионално направление " Здравни грижи ".

Също по този начин в изброените наредби за единни държавни условия се показват минималният брой изискуеми заеми в сходство с условията на Закона за висшето обучение и съответното равнище по Националната квалификационна рамка и се синхронизира терминологията с тази в Закона за лечебните заведения във връзка с лечебните заведения, които могат да организират практическо образование на студенти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР