Оценката за работа на правителството е на ниски нива -

...
Оценката за работа на правителството е на ниски нива -
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Оценката за работа на правителството е на ниски нива

Оценката за работа на държавното управление е на ниски равнища - сред 20 и 22%. Разлика в електоралната картина няма, няма наклонност в оценките на работа на кабинета, само че сигурно имаме покачващо се напрежение и това се вижда в желанието аз предварителни парламентарни избори и непрекъснатото отдръпване на част от гласоподавателите от изборния развой. Това сподели политологът Димитър Ганев в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Очакванията му са за още по-ниска изборна интензивност при възможни предварителни избори, а на идните европейски тя ще бъде рекордно ниска.

По думите му опозиционните партии не съумяват да се възползват от общественото напрежение и настроенията против ръководещото болшинство. „ Но това по никакъв метод не значи, че това ще бъде статукво, което не може да бъде променено, и по този начин ще се възпроизвежда електоралната картина. Това значи, че има доста огромно пространство за така наречен протестен или углавен избор. В политиката няма по какъв начин да остане вакуум. В момента, откакто е отворено поле, то неизбежно ще бъде осъществено ", счита Димитър Ганев.

Около 800 000 до 1 милион души съгласно него могат да бъдат върнати в политическия развой, в случай че им се предложи законна и мощна опция. Това може да бъдат няколко нови политически плана, посочи политологът.

Политологът Борис Попиванов разяснява, че ниската изборна интензивност устройва политическите партии. Тя доста мъчно може да претърпи внезапни промени в посока увеличение, в случай че политическите сили са същите. „ Разочарованието постоянно води в една и съща посока и тя е надолу. Това важи освен за сглобката, само че значително и за опозиционните партии в Народното събрание, които без значение от мощната си изразителност и бурните осъществявания, които оферират на публиката в Народно събрание, по този начин и не съумяват да привлекат разочарованите от ръководството в своите среди ", разяснява той.

Според него появяването на нов политически план би работило като заварка за в този момент ръководещото болшинство. Затова той чака, че е допустимо държавното управление да извърши своя четиригодишен мандат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР