Оцелелият розов пеликан, намерен в с. Водно е опериран успешно.

...
Оцелелият розов пеликан, намерен в с. Водно е опериран успешно.
Коментари Харесай

Оцелелият розов пеликан, намерен в с. Водно е опериран успешно

Оцелелият розов пеликан, открит в с. Водно е опериран сполучливо. В момента птицата е в положително общо положение, само че няма да може да лети , защото има необратими увреждания на едното крило. Специалистите ще преценяват каква ще бъде ориста му след възобновяване. Вероятно ще бъде настанен за развъждане, само че е изключено връщането му в дивата природа.

Припомняме, че на 15 април край силистренско село бяха открити три розови пеликана. Два от тях бяха мъртви, а третият бе ранен . Той бе изпратен в центъра за размножаване и рехабилитация на редки типове на Сдружение с нестопанска цел " Зелени Балкани ".
 Разследват гибелта на два пеликана
Разследват гибелта на два пеликана

Откриха два мъртви пеликана край силистренско село

Добре е да се знае, че намерилите застрашени типове в заплаха, би трябвало да се потърси съдействието на институциите или локалната власт , които имат компетенцията и опцията да подхващат съответните законови ограничения.

Сдружение с нестопанска цел " Зелени Балкани " е създал специфична директива по какъв начин се постъпва при намиране на ранено животно. Тя е оповестена на интернет страницата на инспекцията на адрес: http://www.riosv-ruse.org/signali/4060-kakvo-da-napravim-kogato-naberim-bedstashto-zhivotno.html
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР