Отсъствие на едно от вещите лица, работили по експертизите за

...
Отсъствие на едно от вещите лица, работили по експертизите за
Коментари Харесай

Лекар в отпуск спъна делото на бизнесмена, застрелял баща и син в Пловдив

Отсъствие на едно от движимостите лица, работили по експертизите за делото на предприемача Йордан Таков, умъртвил колегата си Христо Ботев и татко му Васил, стана спънка за хода на процеса. Двете изводи, които трябваше да бъдат направени преди днешното съвещание в Пловдивския апелативен съд, не са били показани в точния момент, а едното от тях е било изпратено до магистратите едвам през вчерашния ден.

" Най-вероятно аз съм повода за забавянето, оправдавам се. Бях в отпуск 2 седмици, а сътрудниците са имали служебни задължения ", изясни доктор Марин Балтов. Съдиите не бяха удовлетворени, защото от предходното съвещание минаха повече от 2 месеца. В залата отсъстваше един от бранителите на Таков - Ина Лулчева. Адвокатката е подала молба за отлагането на процеса, защото не е имала време да се запознае със забавилите се документи. Магистратите почетоха настояването и насрочиха процеса за 18 януари.

Убийството на татко и наследник Ботеви стана на 26 ноември 2019 година Христо и Йордан Таков имали бизнес с кафе машини, а Васил, който е и братовчед на стрелеца, работил за тях. Във съдбовния ден съдружниците се скарали в складовата им база на " Брезовско шосе ". В разногласието се присъединил и родителят. Таков извадил законния си револвер и прострелял съперниците си. От ареста си насам той твърди, че е работил при неизбежна защита и е защитавал живота си.

На 25 февруари м.г. Окръжният съд даде на предприемача 20 години затвор. Към наказването бяха включени и 500 000 лева за околните на двамата убити. Делото на втора инстанция е формирано по тъжби на двете страни. Йордан Таков упорства за лека присъда, а роднините на Ботеви - за по-тежка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР