Отряди турски командоси провеждат операция срещу Кюрдската работническа партия на

...
Отряди турски командоси провеждат операция срещу Кюрдската работническа партия на
Коментари Харесай

Турски командоси влязоха в Ирак

Отряди турски командоси организират интервенция против Кюрдската работническа партия на територията на Северен Ирак с поддръжка от въздуха на хеликоптери " Атак ", самолети и въоръжени и невъоръжени безпилотни летателни апарати.

От турското министерство на защитата оповестиха, че през вчерашния ден следобяд турската войска е почнала артилерийски обстрел от въздуха на позиции от другата страна на турско-иракската граница. Около 20.00 часа през вчерашния ден вечерта в региона са почнали да работят и специфични елементи от турските въоръжени сили, съобщи БНР.

Операцията се управлява от координационен център, в който вземат участие военният министър Хулуси Акар, началникът на турския Генерален щаб ген. Яшар Гюлер и командирите на родовете въоръжени сили. Днес иракският президент идва на посещаване в Анкара, където ще се срещне с турския си сътрудник Реджеп Ердоган. По-късно двамата водачи ще вземат участие дружно във вечеря ифтар, с която мюсюлманите поставят завършек на дневния пост по време на месец Рамадан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР