Отровени с безразборно разхвърляна отрова – така приключват живота си

...
Отровени с безразборно разхвърляна отрова – така приключват живота си
Коментари Харесай

Кой пази животните в България

Отровени с безсистемно разхвърляна отрова – по този начин завършват живота си огромен брой бездомни кучета в Пазарджик преди дни. Същата е ориста на четириноги в Пернишко, Плевенско и Монтанско единствено в границите на последния месец.

Кучета и котки биват отравяни, употребявани за „ подготовка “ на участващи в платени боеве четириноги или мъчени до гибел от хора, които един ден биха протегнали ръка и на човек. Някои случаи биват разкривани, само че за всеки един подобен има по още няколко, които си остават само в профилираните групи на феновете на животни.

„ Нивото на отбрана на животните в България е под минимума! “ – по този начин обобщават обстановката доброволците от. В Световния ден за отбрана на животните у нас към момента си задаваме въпроса има ли изобщо кой да защищити тези, които не могат сами да се оплачат от човешката свирепост.

Зоополиция има, само че ефектива ли е тя?

Според изказване на някогашния вътрешен министър Валентин Радев от 2018г., във всяка Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи би следвало да има към 15 полицейски чиновници, отговарящи за закононарушенията свързани с животните.

Още през 2011 година, действията против животните биват криминализирани и стартират да се преглеждат като закононарушения. Също по този начин по думите на контрольор Камен Николов от бранш „ Зоополиция и кинология” от 2019 година, записаните сходни закононарушения нарастват, което съгласно него приказва за отговорност от страна на жителите.

През 2019 година в Пловдив се организира първото образование на полицейски чиновници, които да противодействат на закононарушения против животните. „ Обучени са 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи от цялата страна, а в Пловдив има подготвени двама самобитни зоополицаи. “, прецизира контрольор Николов.

Доброволците имат потребност от поддръжка

Въпреки подхванатите промени, организациите като PAW за отбрана на животни се усещат сами в начинанията си: „ В институциите, свързани с животни, би трябвало да бъдат назначени хора, в действителност обичащи животните, които знаят какво в действителност е редно и би трябвало да се направи, а множеството нехаят... “

PAW съществува към този момент съвсем четири години, като най-голяма компликация на деятелите е неналичието на финанси: „ Голяма част от хората си мислят, че надали не това е наше обвързване и не осъзнават, че всичко е на доброволческа основа, в свободно извънработно време и с персонални средства или дарения! “.
Снимка: Личен списък
Настояват страната да има чиновници, които да работят директно с неправителствения бранш в тази област и кастрациите да станат изцяло безвъзмездни, тъй като това е „ основата за решение на казуса с бездомните животни “.

Не са единствено кучета и котки

Щом хората чуят „ отбрана на животните “, те незабавно се сещат за кучета и котки и не помнят, че те не са единстевните в опастност”, разяснява Вера Трендафилова, деятел в доброволческата организация „ Приятели на четири крайници “, занимаваща се с опазването на животни от селскостопански вид.

Във фермата има кози, крави, свине, коне и освен. Според Вера и съидейниците ѝ отбраната на сходни животни остава на назад във времето и много постоянно биват подценени както от институциите, по този начин и от самите жители.
Снимка: Личен списък
Чрез основаването на фермата си, Вера и нейния брачен партньор се пробват да приобщят животните към хората и противоположното: „ Искаме да създадем обич в двете направления! “

За семейство Трендафилови е значимо децата от дребни да бъдат възпитани, че животните също са персони и по тази причина отварят вратите си за визити на дребни и огромни, като се надяват, че това ще помогне сред хората и животните да се оформи прочувствена връзка.

Организацията е изцяло доброволна, като за тях от помощ биха бил всевъзможен тип дарения, свързани с подкрепяне на здравната грижа за животните или тяхното изхранване.
Снимка: Личен списък
Според тях самите жители са решението за справяне с казуса по отношение на ниското равнището на отбрана на животните: „ Целта ни е да култивираме състрадание в сърцата на хората, тъй като заплашването с санкции и санкции несъмнено не са методът “.

За едно общество може да схванеш най-вече по отношението му към по-слабите. Бездомното куче или работният кон не могат да викат за помощ с човешки глас, само че това не значи, че не заслужават човешко отношение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР