Отрезвяващ призив за помощ за Украйна, няколко годишнини, но преди

...
Отрезвяващ призив за помощ за Украйна, няколко годишнини, но преди
Коментари Харесай

Бой на Оскарите - Уил Смит се изяви като Мохамед Али и заби кроше

Отрезвяващ апел за помощ за Украйна, няколко годишнини, само че на първо място случай сред комика Крис Рок и артиста Уил Смит, който провали вечерта - 94-ата гала по връчването на премиите " Оскар " ще се запомни със своите акценти, съобщи Франс прес.

Уил Смит - удар, " Оскар " и сълзи

Планът работи съвършено, до момента в който на сцената не излиза комикът Крис Рок, с цел да връчи " Оскар " за най-хубав документален филм. Той подмята една-две смешки, като не пропуща да се пошегува и с бръснатата глава на Джейда Пинкет Смит, брачната половинка на Уил Смит, която страда от плешивост (заболяване, обвързвано със загуба на коса).



Изведнъж Уил Смит, който се е превъплъщавал в облика на боксовата легенда Мохамед Али, се качва на сцената и удря Рок по лицето, след което се връща назад на мястото си. " Дръж името на жена ми надалеч от мръсната си уста! ", изкрещява Смит, само че телевизия Ей Би Си съумява да заглуши звука.



" Любовта те кара да правиш луди неща ", извинява се след това Уил Смит, с лице, покрито със сълзи, до момента в който приема своя първи " Оскар " за най-хубав артист за " Методът Уилямс ". " Пропуснах ли нещо? ", споделя комедийната актриса Ейми Шумър, една от водещите на церемонията, разсмивайки цялата зала. След събитието от полицията на Лос Анджелис оповестяват, че Крис Рок не е подал тъжба.



Отрезвяващ апел за помощ за Украйна

Това беше един от въпросите, които стояха пред уредниците: по какъв начин да не подценен драмата на войната в Украйна? Ейми Шумър предложи украинският президент Володимир Зеленски да приказва по време на събитието. Очевидно обаче той беше решил да не прави прекалено много. В средата на церемонията присъстващите бяха помолени да запазят минута безмълвие, до момента в който в същото време бяха предавани известия, призоваващи феновете да вземат участие в филантропична помощ.

" Президент Байдън, върнете вкъщи Бритни Гринър ", американската баскетболна звезда, арестувана за повече от месец в Русия, прикани продуцентът Бен Праудфут, получавайки " Оскар " за най-хубав късометражен документален филм за " Кралицата на баскетбола ".

Вечерта нямаше доста общо с политиката, макар няколкото иронични реплики за дамите в киното, подхвърлени от Ейми Шумър при откриването. " Тази година киноакадемията нае три дами да показват вечерта, защото това постоянно излиза по-евтино от един мъж ", пошегува се тя, заобиколена от двете си колежки - Реджина Хол и Уанда Сайкс.



Музикална вечер, закрита от Лайза Минели

Символично, точно сестрите и американски тенис звезди Серина и Винъс Уилямс, чиято история е в основата на кино лентата " Методът Уилямс ", показаха Бионсе при започване на вечерта. След това мегазвездата извърши песента от кино лентата " Be alive " измежду напълно ябълковозелен фон, пресъздаващ тенис кортовете в Комптън - предградие на Лос Анджелис, където бъдещите шампионки упражняват като млади.



Седмица преди премиите " Грами " вечерта отдаде справедливо място на музиката с осъществяванията на Бионсе и Били Айлиш, както и на Меган дъ Стелиън, която подпали залата с хитовото парче " We Don`t Talk About Bruno " от отличената с " Оскар " анимация " Енканто " на " Дисни ".

Още един именит глас прозвуча на сцената - този на актрисата и певица Лайза Минели, която закри вечерта дружно с Лейди Гага, връчвайки най-голямата премия - " Оскар " за най-хубав филм на " CODA: Дете на глухи родители ". Особено трогателен беше моментът, когато 76-годишната Минели, отслабнала и в инвалидна количка, показа с усмивка: " Толкова съм щастлива, че съм тук ".



Втора статуетка за Анита от " Уестсайдска история "

Преди 60 години именитата Рита Морено печели " Оскар " за най-хубава актриса в поддържаща роля за ролята си на избухливата Анита в музикалния филм " Уестсайдска история ". В рядко срещан миг на 94-ите награди на киноакадемията Ариана ДеБоуз сграбчи статуетката " Оскар " в същата категория за същата роля в римейка на филмовия мюзикъл, режисиран от Стивън Спилбърг.



31-годишната актриса, която също като Рита Морено е родена в Пуерто Рико, отдаде респект на 90-годишната си предшественичка, която я аплодираше в залата. " Твоята Анита проправи пътя на хиляди Анити като мен ", сподели тя, визирайки пуерториканската имигрантка, която и двете изиграват.

Джеймс Бонд на 60 години, " Кръстникът " на 50

Церемонията беше мотив да се духнат свещите на няколко монумента на киното. Първо, 60-годишнината от първия филм за Джеймс Бонд - " Доктор Но ", излязъл на екран през 1962 година А какъв по-добър подарък от " Оскар "? Били Айлиш се погрижи за това, като завоюва статуетката за най-хубава ария от филм - " No Time to Die " от 25-ия филм от поредицата " Смъртта може да изчака ". Черна коса, черна рокля, надалеч от зелените кичури в ранните си години или платиненото русо на Мерилин Монро в последно време, Били Ейлиш извърши тематичната ария на холивудска сцена.

Малко по-млад, 50-годишен, беше почетен и " Кръстникът " - първият филм от именитата трилогия за италиано-американската мафия на режисьора Франсис Форд Копола. На шоуто беше маркирана и 30-годишнината на баскетболната комедия " Белите не могат да скачат " с Уесли Снайпс и Уди Харелсън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР