Отпуснатата сума по Програмата е 575 000 лева, но до

...
Отпуснатата сума по Програмата е 575 000 лева, но до
Коментари Харесай

Няма качествени проекти за младежки дейности, оплака се Министерството на спорта

Отпуснатата сума по Програмата е 575 000 лв., само че досега от 71 подадени планови оферти са утвърдени единствено 10, които ще употребяват едвам 37 % (210 640 лева) от вероятното финансиране. Ако на последваща сесия не бъдат осъществени всички средства, то те ще бъдат върнати към държавния бюджет, посочи Труева.

" Основните проблеми са, че кандидатстващите организации действително неглижират сериозността на оценката и подават планови оферти, в които са употребявани действия и формуляри действително написани за други планове или процедури. Неспазване на изискуеми периоди, приложимост на напълно разнообразни мостри на документи, които са били в предишни години, което ужасно занижава качеството на равнище административна оценка, а след това има и качествена такава ", изясни тя и добави, че 61 плана са отпаднали поради административни несъответствия и акцентира, че кандидатстващите планове би трябвало да внимават в тази тенденция.

Срокът за осъществяване на плановете е шест месеца. От ММС се надяват към края на януари да разгласят първото кандидатстване по Програмата за осъществяване на младежи действия, финансирани със средства от Закона за хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР