Отпуската никога не е достатъчно. Винаги има нужда от още

...
Отпуската никога не е достатъчно. Винаги има нужда от още
Коментари Харесай

Колко дни продължава идеалната ваканция?

Отпуската в никакъв случай не е задоволително. Винаги има потребност от още няколко почивни дни, в които да се насладим на ваканцията си. Оказва се обаче, че с цел да имаме идеалната отмора, ни трябват тъкмо избран брой дни.

Според финландски учени, идеалният отпуск, по време на който можем да си починем и да се " изключим " от работните задължения, е сред осем и единадесет дни, написа Metro. Здравословното и психическото ни положение внезапно се усъвършенстват след началото на ваканцията ни, като кулминационната точка настава на осмия ден.

Изследователите в университета в Тампере заключват, че отсъствието от работа единствено за ден-два е прекомерно малко време, с цел да се отърсим от напрежението в офиса.

Има обаче и друга причинност, която се показва във обстоятелството, че почивката в границите на повече от две седмици, също има отрицателно въздействие.

Причините: започваме да се тревожим за това какъв брой работа се е събрала, до момента в който ни няма, и какъв брой по-трудно ще ни бъде да я свършим. Това пък ни пречи да се отпуснем и да се насладим на отпуска си.

Разбира се, в България ни е по-лесно да се отпуснем и да прекараме надалеч по-голяма отмора.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР