Отпускат се 18 млн. лв. за филмови продукции. Това обяви

...
Отпускат се 18 млн. лв. за филмови продукции. Това обяви
Коментари Харесай

Велислав Минеков: Заварих скандално раздадени 33 милиона лева през фонд "Култура"

Отпускат се 18 млн. лева за кино продукции. Това разгласи на брифинг след съвещанието на Министерския съвет министърът на просвета та Велислав Минеков. Същите тези средства ще могат да бъдат разходвани и през 2022 година.

„ Смятам, че очакващите да стартират продукции в киното ще бъдат задоволително щастливи и удовлетворени “, сподели Минеков.

Министърът разгласи в какво положение е намерил Министерство на просвета та.

„ Свидетел съм на корупция , на безусловно безпринципно разпределяне на 33 млн. лева през фонд „ Култура “, сподели той.

„ Това, което видяхме за последните 6 месеца – безусловно неявяване за последните 12 години, неразбираема политика във връзка с националната просвета , неразбираемо финансиране, политическо субсидиране, разпределяне на средства по партиен метод, разпределяне на средства в медии, медийни услуги, което е подкупване на медии, доста вреди във връзка с монументи на просвета та “, добави проф. Минеков.

Заяви, че сигналите са импортирани в прокуратурата. Имало е сериозна акция по избавяне на гробницата в Караново и е допустимо да получим средства извън за спасяването й.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР