Отпускането на още 7 561 093 лв. по програмата за

...
Отпускането на още 7 561 093 лв. по програмата за
Коментари Харесай

Правителството дава пари за строителство на училища и детски градини

Отпускането на още 7 561 093 лева по програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020-2022 година е утвърдено държавното управление, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

7 368 690 лева от общата сума се отпускат за финансиране на действия по планове на просветителните институции в 20 общини - Сандански, Сунгурларе, Аксаково, Варна, Велико Търново, Враца, Козлодуй, Кърджали, Вършец, Радомир, Червен бряг, Асеновград, Пловдив, Родопи, Русе, Котел, Нова Загора, Сливен, Самоков и Стара Загора. Държавната Професионална гимназия по облекло и хранене " Райна Княгиня " в Стара Загора се получава 192 403 лева

Кабинетът утвърди през днешния ден и изплащането на 761 887 лева по същата стратегия за създаване на две нови детски градини в село Свобода, община Чирпан, и в село Гълъбец, община Поморие.
 Кабинетът отпусна спомагателни средства на общините
Кабинетът отпусна спомагателни средства на общините

За подкрепяне на родители с деца, останали отвън градините, за военни монументи, и компенсиране на понижените доходи от таксиметров транспорт

Средствата по програмата се изплащат след показани документи за направени разноски в другите стадии на строителство. Тя има за цел да се понижи дефицитът на свободни места в просветителните институции и да се обезпечи здравословна физическа среда за реализиране на развъждане, образование и образование на деца от тримесечна до тригодишна възраст. Цели се и подкрепяне на въвеждането на наложителното предучилищно обучение на децата, навършили 4-годишна възраст, както и организирането на едносменен режим в образователните заведения. До момента по програмата са изплатени общо 101 822 402 лева В 34 детски градини са разкрити 1760 нови места, а в 18 учебни заведения са основани или надградени условия за прекосяване на едносменен режим на образование.

Министерският съвет даде също зелена светлина за спомагателни прехвърляния от 3 668 544 лева за финансово обезпечаване на действия по две национални стратегии за развиване на образованието. Основните средства са по " Национална стратегия " Информационни и информационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и учебното обучение ". 3 010 500 лева са за техническо застраховане на образователния развой - за закупуване на екрани или преносими компютри за 291 учебни заведения.
 Правителството дефинира 956 средищни детски градини и учлища
Правителството дефинира 956 средищни детски градини и учлища

Те ще бъдат разпределени в 660 обитаеми места, притежаващи статут на просветителни центрове

170 603 лева се отпускат за внедряване на програмен продукт за професионално образование на 32 общински учебни заведения. За създаване или доизграждане на WiFi мрежи в 64 общински учебни заведения се дават 457 441 лева

Осигуряват се и 4 900 935 лева за действия по Програмата за създаване на нови и главен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения. Средствата са за утвърдени планове за 35 учебни заведения. С 4 085 581 лева ще бъдат построени 26 нови площадки, а с останалите средства ще бъде изработен главен ремонт на 9 площадки. От Министерски съвет изясняват, че по този начин над 21 500 възпитаници, учащи се в утвърдените просветителни институции, ще разполагат със модерни условия за спорт навън.
 Правителството дава спомагателни 5 млн. лева за спортни площадки в учебните заведения
Правителството дава спомагателни 5 млн. лева за спортни площадки в учебните заведения

Програмата е разграничена на два модула - създаване на нови спортни площадки и ремонт на съществуващите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР