Отпускането на де минимис“ за овце и кози-майки под селекционен

...
Отпускането на де минимис“ за овце и кози-майки под селекционен
Коментари Харесай

Порожанов: Овцевъдите получават „де минимис“ заради проблем с реализацията на продуктите от овче мляко

Отпускането на „ де минимис “ за овце и кози-майки под селекционен надзор е поради проблемите с реализацията на продуктите от овче и козе мляко. Това докара до неспособност фермерите да осъществят изискуемите количества по схемата за обвързано произвеждане през 2017 година, тези стопани не са получили и никакво друго подкрепяне. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на съвещание на Консултативния съвет по отглеждане на животни, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Той напомни извършените срещи с представители на преработвателния бранш и комерсиалните вериги още напролет и лятото, на които беше установено усложнението с продажбата на сирене и кашкавал от овче и козе мляко.

На Консултативния съвет беше показана и информацията за заплащанията за бранша по размер 14 „ Хуманно отношение към животните “. Беше решено противоречивите проблеми да бъдат прегледани от работна група, която да търси решение за всеки обособен случай. Стана ясно и че до края на годината предстоят заплащания от 600 млн. лева по Схемата за единно заплащане на повърхност и към 100 млн. лева за животновъдите.

Директорът на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев показа епизоотичната конюнктура в страната по отношение на чумата по дребните преживни животни, африканската чума по свинете и птичия грип.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР