Отпускаме 52 милиона лева, с които ще подпомогнем семействата с

...
Отпускаме 52 милиона лева, с които ще подпомогнем семействата с
Коментари Харесай

Борисов: С нови 52 млн. лв. подпомагаме родителите, останали с децата си вкъщи

 Отпускаме 52 милиона лв., с които ще подпомогнем фамилиите с деца до 14 години, при които родителите се е наложило да останат у дома и да се грижат за децата си до момента в който са затворени учебните заведения, яслите и детските градини поради пандемията.

Това разгласи министър-председателят по време на днешното държавно съвещание. Премиерът уточни, че с отпуснатите през днешния ден от кабинета финансови средства общата сума по тази мярка нараства до 73 милиона лв..

" С предходния трансфер на средства по мярката помогнахме на над 41 000 фамилии “, подсети министър-председателят и добави, че в този момент следва кандидатстването за новите средства.

Помощта се изплаща съразмерно за дните неплатен отпуск, като размерът за един месец е 650 лева за фамилии с 1 дете и 975 лева за фамилии с 2 и повече деца. Мярката има подоходен аршин, който беше повишен на 150% от минималната заплата, което значи, че семейство с едно дете би трябвало да има приход до 2925 лева, а с две и повече – до 3900 лева

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР