Отпред, отпред на каручката е седнала, седнала внучката и вози

...
Отпред, отпред на каручката е седнала, седнала внучката и вози
Коментари Харесай

Каруца се разходи по тротоар в София СНИМКИ

" Отпред, начело на каручката е седнала, седнала внучката и вози я, вози я Марето - на дядо, на дядо магарето. ", това е фраза от доста известна детска ария, фактически обаче конче с каруца бе видяно да се движи по тротар в София.

От споделени фрагменти в обществените мрежи ставаме очевидци на безочливо държание на каруцар, който най-безцеремонно е впрегнал коня си, а животното пердаши с копитата из софийските улици. Превозното средство с животинска двигателна сила се разминавало с жителите на София по тротоарите на ул. Тодор Каблешков и създавало действителна заплаха от произшествия, споделят консуматори в обществената мрежа Facebook.

" Това към този момент е върха - каруцата се движи по тротоара на Каблешков! Дори по тротоарите не е безвредно! ", споделя Рени, която е разгласила фотосите и е тагнала Facebook страницата на Район " Витоша " - Столична община с вярата те да виждат тази обява и надлежно да вземат ограничения.

" Мда.. и все по-зле ще става, само че общината няма общо... Както и с тротинетките в насрещното по Пирин... Явно КАТ-София имат по-важни задания от това да упражняват надзор! ", разяснява различен консуматор въпросната обява.



Снимки: Рени Братанова/Фейсбук

Междувременно Ви осведомяваме, че от 1 юни 2022 година се не разрешава придвижването на коне с каруци в цяла София. Това решение бе взето на съвещанието на общинските съветници. Към момента напредването с животинска двигателна сила е неразрешено единствено в центъра на столицата.

Регламентира се и контролът над нарушителите. Освен транспортното средство, краткотрайно ще се задържа и конят на нарушителите. Животното ще бъде поемано от " Екоравновесие " до поискване от притежателя. За да си го получи назад обаче нарушителят ще би трябвало да заплати разноските за отговорно бранене, развъждане и лекуване.

Идеята за основаването на углавен паркинг за коне в София е от 2010 година. Тогава от общината имаха желание да изискат публично от Министерство на вътрешните работи част от базата на " Гражданска отбрана " в село Железница.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР